Sunday, September 24, 2006

For en debut!

I dag var den store dagen, bruksprøve i spor på Levanger. Vi var fire startende i klasse D, og jeg var nokså spent før sporet.

Sporet gikk kjempefint, syntes hun sporet veldig pent og nøyaktig - hun plukket alle tre pinnene og gikk vinklene helt perfekt. Jeg fikk karakter 8 på sporet, trekk for lite "målbevissthet" og at hun undersøkte for nøye. De ville se at hun virkelig var på "jakt" i sporet. Jeg syntes hun gikk kjempefint, så jeg er fornøyd.

Deretter var det 3 min fellesdekk uten anmerkninger - 10 poeng og en strålende fornøyd fører. Hun lå stabilt og konsentrert, hun slapp ikke blikket fra meg. Eieren ble enda mer fornøyd...

Vi hadde startnr. 4 og da var det klar for budføring. Instruerte hjelpeføreren og gikk derifra. Jeg merket at Enya dro veldig i båndet bort fra publikum som satt like ved der jeg skulle sende ifra. Jeg kommanderte, Enya sprang som en rakett og satte seg fint hos hjelpefører. På tilbaketuren sprang hun fint 1/3 av strekningen, bråstoppet og sprang tilbake til hjelpefører og satte seg i utg.stilling. Hun sendte så på nytt, og denne gangen gikk det strålende. Dessverre ble det en 0... men jeg kan takke meg selv, hastekjeding rett før konkurranse er jo ikke å anbefale.

Lydighetsbiten gikk kjempebra. Resultatene kan du se HER . På siste øvelsen (hopp over hinder) var jeg vel avslappet og startet før Enya var helt klar. Hun var på vei utenfor og jeg fortsatte å gå i stedet for å stoppe opp og dobbeltkommandere over hinderet. Tyder på lite konkurranseerfaring - en må lære seg å takle uventede situasjoner som oppstår hvor man kan redde inn noen poeng. Dette kostet meg opprykket - 1,5poeng unna. Forferdelig surt, men likevel enormt fornøyd med debuten, Enya føltes helt herlig å gå med.

Nå er fokus på kl1 i slutten av oktober. Håper bare løpetiden holder seg unna.

Til slutt må jeg gratulere Tam og Håkon med 1.plass i klD og opprykk! Dessuten fortjener Levanger hundeklubb en stor gratulasjon for flott gjennomføring av sin første offisielle bruksprøve. Triveligere debut er vanskelig å få til, med servering av kaffe og kaker og en lett og livlig stemning.

På kvelden ble det sofakos med Ola, som forøvrig oppførte seg eksemplarisk hele dagen på konkurranse...

1 Comments:

At 26/9/06 13:09, Anonymous Anonymous said...

Grattis till debuten med finfina poäng på det mesta!
Så surt med så lite som fattades... Men med fina poäng i övrigt har ny uppflyttet som i en liten ask nästa gång!!

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes