Friday, September 23, 2005

Hold fast og holdter

Tross det fine været (endelig!) ble det inneøkt på morgenkvisten i dag også. På programmet stod hold fast og holdter, samt dekk i front.

Hold fast: Det er nokså mye vanskeligere å holde fast i utg.stilling enn stående/gående/sittende. Vi brukte en penn i utg.stilling, da kan hun holde ca 4 sek. Med apportbukken kan jeg ha høyere kriterier, da den er lettere for henne å holde. Med doggie zen (fille på avstand) kan jeg drøye det ytterligere, da er tennene som limt fast i gjenstanden.

Holdter: Fri ved foten begynner å bli nokså bra innendørs. I dag vekslet jeg mellom å klikke mens vi gikk og stoppe for en holdt (så klikk og belønning).

Dekk i front:
Av en eller annen grunn fikk jeg ikke fram strake dekker i dag, kun en henslengt skjev og slapp ligg. Prøvde å shape fram en strak dekk, men timingen ble så vanskelig for meg så tidlig på morgenen (hun rullet over på siden med en gang) at jeg bestemte meg for å trene stå i stedet... Treningen gikk fint og Enya fikk en stor posjon mat etterpå - litt energi må en liten spe kropp ha før runderingstrening senere i dag!

Rundering: Mitt fokus var i dag på midtlinelydigheten. Jeg passet på å belønne for all frivillig kontakt på vei til midtlina. Målet er jo å få en fri ved fot fram til start og jeg har troen på gode vaner fra starten :-) Fikk repetert noen utg. stillininger med tubeost som belønning før hun fikk rundere. Hun reagerer som en rakett på kommandoen. Det er helt klart at negativ straff på tjuvstarting (figurant kommer inn) virkelig har monnet. Det er ikke i tankene hennes å springe ut før hun har fått kommandoen nå. Gleder meg til å se hvordan det ferdige resultatet blir seende ut. Flinkefrøkna, den lille monsterraketten min...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes