Tuesday, March 28, 2006

Trening på ASKO

Det har blitt et par dager med lite trening på Enya. Søndag ble det bare en tur i snøen med Nova og mandag var det kurskveld - der far var ute og holdt kurs, mens mor vasket fårehundene. Enya hadde bæsjet seg full av diare mens jeg var på skolen, mens Tam bare trengte en real omgang i dusjen. De er enkle å ha med å gjøre begge to, ingen problem med verken kamming, vasking eller føning. I går ble det en tur på ASKO.

Fri ved fot: Fokuset var venstrevendinger. Enya går fint på rettstrekker over lengre tid nå, så nå er det på tide å finpusse på vendinger og forskjellige gangarter. Høyrevendinger og helomvendinger er fine, hun holder fokus gjennom hele vendingen. Venstrevendinger er jeg litt mer usikker på, men Håkon så det så bra ut. Det er vanskelig å se selv! Jeg gikk firkanter i mot venstre, og klikket hver eneste venstrevending - noen ganger midt i vendingen og noen ganger rett etter. Den største utfordringen her er at jeg må konsentrere meg om hvor mine egne ben skal plasseres...

Innkalling fra sitt:
Vi startet treningen med tre innkalling fra sitt. Jeg trodde Enya var limt fast i bakken når hun skjønner at vi skal trene innkalling, men må nok tro om igjen. Startet treningen med to feil - dvs. hun reiste seg da jeg gikk ifra. Feilet henne på dette og beholdt samme kriterier. Hun satt igjen på de tre neste, og jeg håper at det bare var testing som nå er borte. Farten er fin og innkomsten er rask og elegant! Herlig å ha en øvelse i boks.

Stå:
Det ble litt trening på stå i front med kommando. Selv om jeg hiver godbiten bak slik at hun må snu inn rumpa, så kommer rumpa ut mot høyre for hver repetisjon. Jeg tror jeg må bruke en planke eller en liten kan, slik at jeg får bort dette fortest mulig. Enya reagerte bra på kommando, belønnet variert med godbit og ball over hodet.

Fellesdekk:
Fellesdekk er en tålmodighetsprøve... Vi trente med Tam liggende ca 3m unna og syntes jeg var nokså flink med kriteriene (dvs. frekvensen...). Det som er vanskelig er når man først kan gå unna 20m uten problemer, så på neste repetisjon reiser hunden seg idet man går ifra. Da er det vanskelig å være flink trener. På bli-øvelser må man uansett ta sjanser, slik at man ikke blir stående fast og belønner etter samme tid hver gang. Cluet er nok å få en så variert frekvens som mulig, etter den første tiden med maskingeværklikk er over... Jeg skal også huske på å ikke drive på for lenge, og dessuten variere med å belønne med ball og godbiter. Jeg vil ha en hund som ligger godt på fellesdekk, tent som et lys - som aldri vet når det blir en heftig drakamp...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes