Tuesday, August 15, 2006

Lydighet på Brundalen

Nå er det forferdelig lenge siden jeg har blogget igjen... Går det for lang tid har det en tendens til å gå enda lengre! Uansett - vi har heldigvis vært aktiv på treningsfronten og det er jo det som teller.

I går ble det lydighetstrening med Morten, Cecilie og Marit på Brundalen. Enya er jammen artig å trene for tiden. Hun bryr seg lite om det som foregår rundt henne (hunder og folk) og er heltent på belønningen. Overraskende nok var det ikke noe problem å ha henne ute rett ved lydighetsringen på Bjerke i helga heller. Kanskje frøkna begynner å bli voksen?

Apportering: Hadde tre repetisjoner med apportering tidlig i økta. Det ser virkelig ut som vi har fått riktig pavlov på denne øvelsen nå. Hun sitter og dirrer når jeg hiver ut apporten, knallfart ut - knallfart inn. Regner denne øvelsen som ferdig nå, men kan gjerne kjøre litt kvalitetssikring med ekstern belønning.

Fremadsending: Etter apporteringa kjørte jeg noen repetisjoner med fremadsending til kon. Farten er upåklagelig, men synes hun kanskje har en tendens til å vende om litt tidlig på lang avstand. Jeg vil helst at hun stiller seg opp bak kon og deretter vender opp. På kort avstand og opp til ca 5-7m er det ikke noe problem. Da springer hun fint ut og rundt kon før hun vender seg mot meg. Grunnen til at jeg vil ha henne rundt er at jeg ikke vil ha noen form for testing (og dermed mister farten) når hun springer mot kon. Timingen blir mye enklere for min del når hun må løpe bak kon.

Fri ved fot: Det begynner å ta form! Nå kan vi gå lange strekker uten særlig variasjon i posisjon, men jeg skal fortsatt ha fokus på at hun skal holde seg langt nok bak. Dessuten kan hun bli litt klengete når hun er heit. Holdtene mine er ikke bra nok enda, og disse må jeg pusse på framover. Vendingene er derimot gode.

Budføring: På slutten av økta (dumme meg) kjørte jeg budføring med Morten. Har bare trent med Håkon tidligere. Det var ikke særlig mye krutt igjen, men det gikk likevel greit. Morten belønnet et par innkomster på kort avstand før vi fikk opp avstanden ca 10m. Hadde gallopp ut og hun gjorde jobben. På neste økt bør dette komme helt i starten, jeg vil jo ha så bra fart som mulig. Uansett godt å se at hun skjønner hva hun skal gjøre.

Fellesdekk: Varierte mellom å gå tilbake og belønne og kalle inn. Ingen tendens til å bikke over på skinka når hun forventet en innkallingskommando, hun lå helt klar. Lå 40sek på det lengste og mor klarte å gjennomføre en 100% økt. :-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes