Friday, June 30, 2006

Litt lite treningsiver...

Den siste uka har vært litt laber på treningsfronten, Enya har fått 2-3 dager fri, dvs. dager uten noe som helst. Herlig med hundegård der de kan stå hele døgnet uten at man behøver å tenke på hund i det hele tatt!

Øktene jeg har hatt har vært for det meste vært rettet mot LP1. For riktig Pavlov på innkallinga har jeg alltid kjørt en innkalling aller først i økta. Jeg har fått den farten jeg vil ha nå og har prøvd det samme med apporten et par økter. Gåsehud! Jeg har fått mer og mer tro på at farten kommer etterhvert. Og dessuten er det mindre risiko å ha den tanken enn å begynne å belønne farten midt i, slik jeg gjorde en stund. Særlig med min gjetete border collie kan bra timing bli vanskelig av og til. Med verken Nova eller Storm har vi "belønnet fart", bare kjørt hele øvelser som etter hvert har fått max fart pga. vi har trent på dem med riktig intensitet. Kommer til å fortsette slik med apporten og innkallingen framover.

Ble også noen repetisjoner med kjegla for LP2. Jeg lengter etter å trene på noe annet enn LP1 nå. Repeterte target på kjegla noen ganger før jeg etterhvert kunne sette kjegla ut på ca 10m. Bra fart og lekker stå ved kjegla fikk jeg på kjøpet, kastet så ball til henne for å ikke "dra" henne tilbake til meg.

På fellesdekken har jeg et problem. Jeg føler at hun ligger stabilt, dvs at hun ikke reiser seg, men hun ligger litt for slapt. Hun kan finne på å bikke seg over på skinka, og det vil jeg IKKE ha. Mulig jeg skal kjøre en variant som Thomas har gjort, ved å kalle inn under fellesdekken. Da får hun en "forventning" framover og mest sannsynlig vil det bli borte nokså fort.

På onsdag var det grilling og trening hos Bente på farmen. Mitt fokus var bare å ha det moro med andre hunder til stede (det er jo evigheter siden sist vi trente med andre...), og det viste seg at jeg kunne ha høyere kriterier enn som så. Hun var trenbar som bare det og det var en lettelse. Prøvde litt tulleagility, og det var moro. Hadde vært arti å bli med på et agilitykurs en gang... Har jo ikke svensk mester til far for ingenting! Men jeg får konsentrere meg om LP og bruks i første omgang...


Verdens beste coach og verdens beste coach junior

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes