Tuesday, January 16, 2007

Motivasjonsinnsprøytning!

Opprykket har gitt en motivasjonsinnsprøytning - jeg som trodde jeg skulle ta en ukes tid fri fra lydighetstrening nå ;-)

I går startet vi på avstandsdirigering og innkalling med stå innendørs.

Avstandsdirigering: Jeg bestemte meg for å konsentrere meg om neddekk i første omgang. For å gjøre det lett for meg selv, startet jeg med å belønne frivillig sitt framfor meg. Klikket et par ganger for det og ventet deretter på dekk. Belønnet et par ganger på dekken og kastet den siste godbiten litt unna slik at hun måtte reise seg - tilby ny sitt og deretter dekk. På denne måten har jeg en ting å konsentrere meg om, altså forandringen fra sitt til dekk. Deretter kjørte jeg omvendt, med frivillig dekk - sitt - ny frivillig dekk - sitt. Sørget for å belønne et par-tre ganger på hver stilling så hun beholdt posisjonen noen sekunder. Forandringene er fine, dekken er rask og oppsitten er fin og rak. Jeg kommer til å fortsette samme taktikk framover og øke avstanden. Nå stod jeg bare en meter unna.

Innkalling med stå: Jeg begynte med å få fram noen frivillige stå i front og kastet godbiten bak henne. Da fikk jeg litt fart mot meg og hun stod på vei inn og jeg kunne etterhvert legge på kommando. Jeg hadde et par repetisjoner med godbiten i hånda, kommanderte stå samtidig som jeg klikket og kastet bak henne. Ikke helt i tråd med klikkertrening dette - her har jeg kommando på adferden før hun egentlig kan adferden. Kommandoen skal bety "lås framben". Ca tre repetisjoner med dette og dermed låser hun frambena uten hjelp. Spørs om jeg egentlig bør ta bort kommandoen og se om hun kan tilby en stå med låste framben uten kommando nå...?

På ettermiddagen ble det en tur i P-huset på Rotvoll. Det ble ikke så veldig mye trening på Enya egentlig - litt fri ved fot, apportering og bare spasere litt rundt. Var liksom litt "dagen derpå" for meg. Jeg har tatt fram Nova igjen etter inspirasjon fra helga, hun bør stille klasse 3 i løpet av sesongen. Det er jo ikke så veldig mye som skal til før vi kan stille. Klart det er litt smårusk her og der, men målet mitt er bare opprykk til elite - ikke Gera :-)

2 Comments:

At 16/1/07 12:58, Anonymous Anonymous said...

ÄNTLIGEN har jag tillgång till internet igen, efter några dagars "mörker"... Internetberoende? JAG?!? ;-)

STOOORT GRATTIS! Vilken härlig debut!
Nu är det bara att köra vidare! Och det gör ni ju redan ser jag ;-)

Kram på er!

 
At 17/1/07 00:52, Blogger Enya - The BlogDog said...

Takk takk! Godt å se deg på nett igjen :-)

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes