Wednesday, April 05, 2006

Svartberghelg

I helgen var det kurs i Oslo med Niina og Kent Svartberg. Meget nyttig å utvide horisonten litt en gang i blant. Nyttige tips og vitaminsprøyte for videre trening.

Vi har lang vei igjen, det er det ingen tvil om. Jeg synes jeg har hatt for lite fart i øvelsene, og har fått noen tips til hvordan jeg bør fortsette framover. En arti måte å trene inn neseprøve fikk vi også prøvd oss på. Noe fri ved foten ble det også - dårlig trening, men ideer er alltids bra å få. Det ble altfor mye feil, frekvensen var elendig - 80% var det nok, med feil altså... Skriver ikke mer om treningen i helgen her, men det kommer nok til å prege bloggen min fremover likevel! :-)

Det har blitt litt trening etter helgen også, på mandag var Enya demohund i forhold til strategisk plassering av belønning. Det gikk forsåvidt greit helt til jeg skulle belønne innkalling ved å kaste ball bakover. Dette hadde jo Enya aldri prøvd tidligere. Det gikk ok første gang (noe overrasket, men hun sprang da...). På neste repetisjon ble hun sittende på innkallingskommando og deretter fikk jeg en meget bra stå. Hehe, bra demo ja... Etter kurset ble det noen repetisjoner med bli sittende mens jeg gikk ifra, ved å kaste kong framfor meg.

I dag har Enya vært med meg litt rundt omkring, fått en tur i byen på et industriområde. Jeg gikk mye tur der da jeg hadde belgeren Felix, og det er helt utrolig hvor stor forskjell det er på hunder... Felix ble aldri vant med alt som foregikk der nede, han sresset alltid - samme hvor mye vi trente på dette, mens Enya kunne gå fri ved fot, innkalling og bli liggende samtidig som store trailere passerte tett ved oss.


Spesiell var han, men for en pen og god hund...





På ettermiddagen ble det en tur på en fotballbane - gjørmete sådan... (Først sprang hun som et helvete ut i ruta som stod igjen fra trening med Nova. Hun er jo knall!) Jeg fortsatte der jeg slapp på mandag, dvs. innkalling og belønne farten inn. Jeg satte fra meg Enya, belønnet henne en gang da jeg gikk ifra ved å kaste kong framfor meg. Neste repetisjon stilte jeg meg opp og kallte inn, belønnet med en gang hun startet. Deretter kjørte jeg to repetisjoner til hvor jeg belønnet nesten ved innkomst og rett etter hun hadde startet. Farten er allerede kanon... Eneste jeg skal passe meg for er å få gjeting, noe vi så tendensen til hos Tam forleden kveld.

Deretter ble det fri ved fot, eneste fokus nå er å holde Enya i posisjon bak meg. Hun er rett i kroppen, så det jeg kun må tenke på er å holde henne langt nok bak. Jeg vil ikke ha henne for langt bak heller - det synes jeg ikke er noe pent. Jeg vil beholde kontakten. Hvis jeg overdriver det å få henne bak meg, tror jeg vi snart kommer dit jeg vil ha henne - for å få henne framover er i allefall det minste problem... Vendinger på stedet er uansett ingen sak, med Svartberg i tankene slakket jeg opp på frekvensen der jeg visste hun "er god", og belønnet heller ekstra godt etter flere repetisjoner med vendinger hit og dit.

Til slutt fikk vi kjørt hel øvelse med dekk fra holdt (selvsagt i god gammeldags baklengskjedingstradisjon). Hun ligger nesten og dirrer og venter på sitt opp kommando. En enkeltdekk på 20m i ca. 20sek ble det også.

Meget fornøyd med frøkna i dag!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes