Friday, August 18, 2006

Mer LP

I går var vi en tur på Brundalen og trente LP på den enorme gressbanen. Guri meg så fine treningsforhold - god temperatur og perfekt underlag. Likevel merket jeg at Enya ikke var helt som jeg ville ha henne.

Farten var bra og hun var i storform, men hun fikk for seg at det var moro å løpe etter Tams ball. Det har vært uproblematisk i lang tid nå, og jeg tror det kan skyldes lite treningsfri og litt ensidig lek fra min side. Jeg får passe på at kvaliteten på belønningen er utrolig viktig når treningsmengden er stor. Med lange treningsøkter hver dag er det ikke rart at det kreves litt variasjon i belønningen for å være lynskarp hele tiden. Fikk kjørt noen fremadsending til kon med knallfart, innkalling og budføring med Cecilie. På første repetisjon med budføring sprang hun rett til kon som stod ca 10m unna Cecilie. Jeg må passe på å trene med koner stående her og der framover, merker at hun har et enormt "sug" mot dem når vi går forbi. Det ble også endel fri ved fot og fellesdekk. De andre som var med trente med skjult fører og jeg ga henne "værsågod" til å springe bak der de stod gjemt. Varierte mellom å kalle inn og gå tilbake og belønne. Nå tror jeg "bikke seg over på skinka"-problematikken er borte :-) Hun ligger heltent.

Jeg har fundert på å ha to ulike fellesdekk - en for bruks og en for lydighet. Jeg tror det kan bli vel krevende å ligge heltent i fem minutter som det er i bruksen. Jeg kan da kommandere en "legg deg" der hun skal ligge på siden for å være avslappet i de fem minutten fellesdekken varer.

Morten og Ergo

Cecilie og Tia skal stille i bruks NM siste helg i august


Ola på vei til bestemor - kjekt med besteforeldre rett ved treningsbanen :-D


1 Comments:

At 18/8/06 16:21, Anonymous Anonymous said...

Hvis tispeskinnet skal klare å gå et par km spor, noen hundre meter rundering, noen hundre meter fri ved fot, sitt i to min etc etc etc, så må hun vel klare å ligge i fem min uten å måtte bikke seg over på skinka?!

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes