Tuesday, January 23, 2007

Fokus på LP2

I helgen ble det treningsfri på pikene, Håkon holdt kurs og jeg var bare lat og gjorde alt annet enn hund med Ola. Jeg merket en liten dupp i treningsmotivasjonen på treningen fredag kveld. Det er jo slik at deprivering fungerer på samme måte hos oss - mye trening i det siste, så da var det godt med et par dager fri, og desto artigere på trening igjen i går.

Planen for mandagens økt var fremadsending til kon, hopp over hinder og dekk under marsj. Enya var elektrisk og på fremadsending til kon hadde jeg fart som hun sprang etter en ball. Jeg repeterte et par ganger på kort avstand. Jeg vil at hun skal springe opp til kon og stille seg opp bak den med fronten mot meg. Dette gikk kjempefint, jeg belønnet med drakamp for å få det mest mulig effektivt. Jeg belønnet meg bort fra kon og ved passivitet slapp Enya og jeg fikk en ny repetisjon på direkten. Til slutt stod jeg på ca 15-20m og hadde en fin frivillig fremadsending. Nå blir utfordringen å få henne til å stå helt i ro min. fem sek før jeg klikker og belønner.

Deretter gikk jeg over til hopp over hinder. Jeg la ut musematte og repeterte noen ganger trampingen før jeg gikk over til motsatt side og sendte henne derifra. Jeg gikk for fort fram, hun sprang av og til utenfor hinderet etter jeg hadde sluttet å belønne (for å trampe på matta, selvsagt). Jeg er glad coachen min ikke førte logg akkurat da, for vi lå ikke opp i 80%. Jeg endret strategi og tok tak i halsbåndet hennes hver gang jeg var ferdig med belønningen, slik at jeg var helt sikker på at hun hoppet over. Dessuten repeterte jeg hopping (klikket for hoppet) fram og tilbake over hinderet noen ganger. Nå smilte coachen min heldigvis igjen.

Dekk under marsj er det ingenting å kommentere foreløpig. Dekken føles fin, rask og sikker. Det som kanskje kan bli vanskelig er å få fullstendig stimuluskontroll så den ikke blandes med ståen.

Stimuluskontroll er noe vi generelt har vært dårlige med. Vi snakket en gang så modig om å dra på x antall forskjellige plasser i forskjellige situasjoner for å generalisere samtlige ferdigheter (med kommando), men hittil har det bare blitt med prat!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes