Wednesday, January 17, 2007

Trening på is/snø

I kveld ble det trening på en noe is-/snølagt Leangen.

Vi startet økta så fint med innkalling med stå, der jeg kommanderte stå - kastet godbit/ball bak henne. Hun hadde vakre ståer, med låste framben og hun skled bortover isen. Etter fem-seks reps. syntes jeg farten ble litt for dårlig (det bør jeg jo ikke bry meg om nå da...!) og belønnet derfor innkallingen med å kaste ball bak meg. Farten gikk opp og jeg prøvde meg så på stå igjen. (Jeg repeterte i front først, før jeg kalte henne inn fra sitt.) Dermed fikk jeg en flott frivillig stå fra sitt uten fart i det hele tatt... Blæh. Jeg må lære meg å konsentrere meg om en ting av gangen. Nå må jeg først få kontroll på ståen, så får jeg tenke på farten senere...

Deretter trente jeg dekk under marsj, repeterte i front før jeg gradvis snudde meg sidelengs og til slutt hadde henne på fri ved fot. Dette er en øvelse vi har trent på før til klD, så den er så og si i boks. For å lettere skille på stå og dekk under marsj kommanderer jeg på ulik fot.

I tillegg ble det litt fri ved fot og et par fellesdekker med to andre hunder. Vi fikk også trent endel på å ha hunder helt inntil oss når hun satt i utg.stilling. Hun hadde bånd nok til å gå bort til de andre, men jeg holdt såpass bra frekvens at hun hadde fokus på meg hele tiden. Hun fikk snust på et par av hundene og jeg synes hun begynner å bli litt bedre. Hun elsker ikke andre hunder, men takler det nokså bra likevel ved å snuse på dem - ta kontakt med meg for å få belønning. Og dette er helt greit for meg, jeg har ikke behov for at hun skal leke med alle hunder hun møter. Bare hun takler dem og holder seg til meg skal jeg være mer enn fornøyd! :-)

1 Comments:

At 19/1/07 07:25, Anonymous Anonymous said...

Hmmm, jag känner igen mig... Att det ska vara så svårt att träna på 1 sak i taget!

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes