Wednesday, May 23, 2007

Update...

Etter å ha fått mye hets for å være så dårlig på å blogge i det siste må jeg vel ta meg selv i nakken og få skrevet noen ord...

Enya er herlig å trene fortsatt. Det blir lydighet omtrent hver dag og rundering og spor når det passer slik. Siden sist har vi fått opprykk til klasse C i spor og vært på agilitykurs med Nidaros BHK.

En liten vurdering av konkurransen:

Sporet gikk kjempefint. Været var som skapt for konkurranse (hadde regnet om natten og det var oppholds uten sol). Enya gikk sporet med begge vinkler perfekt, plukket alle pinner og hadde bra drag i lina. Vi fikk 9,5 poeng og var fornøyd med det. Det ble trukket et halvt poeng for at jeg holdt meg for nært henne.

Lydighetsbiten gikk ok. Lineføringa var rotete. Hun var vel heit og jeg fikk hopping på springmarsjen. Nå har vi trent masse springmarsj etter konkurransen og jeg tror det skal mye til for å få hopping framover. Jeg får fokusere på å trene springmarsj selv når hun er heit, men holde såpass høy frekvens at hun ikke hopper. Gå foran i line har jeg ikke brydd meg om å lære henne, så vi tok en 0 der. Ingenting å si på verken innkalling, apportering, dekk under marsj. Noen dager før konkurransen oppdaget jeg at hopp over hinder var forandret til hopp over hinder med sitt i reglementet. Det gjorde at det ble noen dager med quickfix-trening (dvs. dårlig trening som gir raskt, men ustabilt resultat...) og da fikk jeg til hoppet og sitten fint, men med tjuvstart på tilbakehoppet. Reddet inn med en 7’er. Uansett bedre enn en 0. Fikk 0 på budføringa, den som har vært så fin og sikker i det siste... Figuranten stod borte ved publikum og det er tydelig at dette påvirker henne. Hun ble usikker og stoppet nesten borte ved figuranten før hun tverrsnudde og kom tilbake til mor. Jeg har sett samme tendensen under fri ved fot på Vinstra. Det betyr bare at vi må trene med publikum tettere innpå oss. Etter en nervepirrende fellesdekk der Enya lå som en statue (var sikker på at det kom til å smelle fra skytebanen mens de lå der - det hadde det gjort hele dagen) var opprykket et faktum ☺ Alt i alt var jeg nokså fornøyd. Målet var opprykk og Enya var på nett til tross for å ha ligget i bilen hele dagen og hørt på smellene.

Sist helg var vi på agilitykurs. Kjempemoro å prøve noe nytt og få en avveksling fra bruks og lydighet. Det er nok lett å bli bitt av basillen, så jeg får passe meg! Det tar alt for mye tid om man skal satse på både lydighet, spor, rundering og agility.

Målet for sommeren er enda et opprykk i bruks (både i spor og rundering) samt et opprykk i LP. Jeg sikter nok for høyt om jeg skal være i både A og elite i denne sesongen – det får bli til neste år. Da er Enya tre år og hun har god tid til å få gode resultater i toppen.

(Jeg har vært på kurs i dag og fått høre at det er viktig å skrive ned målene sine ;-)



4 Comments:

At 26/5/07 09:19, Blogger Marianne said...

Velkommen tilbake på bloggen, dere har vært savnet :) Gratulerer med opprykket!

 
At 26/5/07 12:28, Anonymous Anonymous said...

Ja! Äntligen en efterlängtad uppdatering! Grattis till uppflyttningen!

 
At 30/5/07 08:18, Blogger Elin said...

Hei!
Så kult med oppdatering!:o)
Det er utrolig lett å bli bitt av basillen... Man har liksom lyst til å gjøre alt. Fine bilder forresten!

 
At 1/6/07 12:15, Blogger Elin said...

Glemte jeg virkelig å skrive gratulerer???
Uansett: Gratulerer så mye med opprykket!:o)

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes