Saturday, March 10, 2007

Brukssesongen er nå i gang!

Dermed var runderingen i gang igjen! Så herlig :-D

Var en tur i Anemarka med Morten og Cecilie (og Karoline :-) der det ble en økt feltsøk og rundering. Feltsøket går veldig fint - hun holder godt. Men jeg må være mer beslutsom når ting ikke går helt som jeg vil. Hun starter som en rakett på kommando, men å få henne til å starte frivillig var vanskelig i dag. Så legger jeg opp treningen litt for vanskelig og da blir det enda vanskeligere å starte frivillig. En ting er sikkert - om jeg ikke tror hun kommer til å starte frivillig så får jeg bare kommandere tidlig. Så får jeg heller legge opp treningen lettere og få en frivillig repetisjon etterpå. Å være ubeslutsom og ikke ta affære tidligere når hun starter og kommer tilbake i utg.stilling igjen er i allefall ikke brukbart. Jeg vet liksom ikke helt hva som er neste skritt nå som hun kan springe ut på smal korridor framfor meg og hente inn gjenstanden som ligger ute. Jeg må nok diskutere med coatchen min...

Runderingen gjorde jeg følgende: 2 x fastbittmelding, 3 x direkte belønning, 1 x fastbittmelding. Jeg synes det gikk godt over forventningene! Meldingene er fine, det eneste jeg har å utsette på er den merkelige innkomsten som er baklengs de siste tre meterne. Dvs. hun snur ræva til og rygger seg inn med bittet i munnen, allerede 3m unna. Dette er noe vi kan trene på, Håkon og jeg, utenom runderingstreninga. Noe som er veldig positivt at hun ikke viste tegn til å sakke farten når hun kom forbi meg på flying - hun har jo hatt tendens til å stoppe halvveis for å så komme tilbake og vente på runderingskommando. Det er jeg veldig glad for.

I tillegg har vi ikke vondt av å trene litt midtlinjelydighet. Hun er litt rusten, så her har vi forbedringspotensiale! :-) Som den doggiezendronningen hun er tror jeg dette løser seg nokså fort.

Labels: , ,

2 Comments:

At 14/3/07 06:13, Anonymous Anonymous said...

Har dere barmark dere nå da?

 
At 14/3/07 07:31, Blogger Enya - The BlogDog said...

Vi har en "hemmelig" skog som har barmark hele året ;-D

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes