Monday, March 05, 2007

Statusrapport

Jeg har tatt fatt på alle øvelsene i lp2.

Statusrapport:
Fri ved fot - begynner å se bra ut. Kan gå lange strekker, vendinger osv uten problemer. Men som kjent et uendelig prosjekt for å prøve å oppnå "den perfekte fri ved fot". Jeg har aldri sett en, men har et bilde i hodet ;-)
Innkalling med stå - Jeg har bare jobbet med ståen foreløpig. Jeg har fått frivillig stå og belønnet med ball/godbit over hodet. Jeg har satt på kommando, men har ikke kommet dit at jeg kan kommandere når som helst på strekka.
Apport - Øvelsen i boks, ikke kvalitetssikret.
Hopp over hinder - Denne øvelsen har jeg knapt nok trent på. I dag har jeg bare klikket for å hoppe over hinderet og belønnet over hodet på henne. I tillegg har jeg trent på å springe til musematte + sitt og få dette på avstand innendørs. Senere vil jeg kunne sette dette sammen med hindertreningen som jeg trener parallelt.
Dekk under marsj - Øvelsen i boks, men jobber med å lære henne forskjell på stå og dekk under marsj. Taktikken min har vært å ha ulikt tempo på øvelsene samt kommandere på motsatt fot. Etter hvert skal hun jo kunne forskjell samme hvilket tempo, så det er en hjelp jeg må ta bort. Fokus må være å få 100% riktig, så at jeg har ulikt tempo på øvelsene ser jeg ikke på noe stort problem. Det er en hjelp som jeg vil tro er enkel å fjerne gradvis.
Stå under marsj - Som dekk under marsj, men her har jeg ikke trent på siste ledd. Dette er jo litt forskjellig fra kl1, men tror det skal gå greit.
Avstandsdirigering - forandringene ser veldig pene ut nå. Nå er det bare å få stimuluskontroll! Dette er jobb jeg gjør hovedsaklig innendørs, men trener jeg det utendørs må jeg være obs på at stimuluskontrollen blir satt noen steg tilbake.
Fellesdekken - Det har gått kjempefint - til i dag!! Da reiste hun seg. Men det var min skyld. Stod gjemt mens de andre gikk tilbake og belønnet hundene sine. Enya kom springende til meg, akkurat som jeg hadde kalt henne inn. Ble for vanskelig å ligge der!

Det ser kanskje ikke så ille ut som jeg hadde forestilt meg. Den største utfordringen tror jeg blir avstandsdirigeringen. Det er bare en ting å gjøre - trene! Etter påske begynner jeg på jobb igjen, da kommer jeg til å ha med meg Enya for å trene i lunsjen. Velkommen våren!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes