Saturday, August 02, 2008

Gjør oss klare...

... for en hel uke med brukshundtrening på Sølen! Det blir stas. 

I går ble det svømming i elva og joggetur på Enya, ingen "hundetrening" med andre ord. Det har blitt endel lydighetstrening i det siste, og begge to liker seg godt på lydighetsbanen! 

Det er likevel en del som står igjen før vi kan stille LP3. Det som jeg ser på som den største utfordringen er den såkalte kontroll over hunden på avstand. Jeg vil ha den rette teknikken helt fra starten, og det skal utrolig mange repetisjoner til for å endre en stillingsforandring som i utgangspunktet ikke er "naturlig" for hunden, og i tillegg skal den sette seg i ryggmargen. Som regel har hunder en bestemt måte de legger seg ned på, setter seg opp fra ligg osv, og det kan være vanskelig å bryte dette. Jeg vil at hun skal ha låste bakben, og det er unaturlig for henne å legge seg fra stå og stå fra ligg på denne måten. Men som sagt, med mange nok repetisjoner setter det seg i margen - de gjør jo det som lønner seg :-)

Til klasse 2 var det stimuluskontrollen jeg syntes var vanskelig, nå tenker jeg heldigvis ikke på det i det hele tatt. Når hunden først har lært stimuluskontroll på noen øvelser, går det veldig greit å få kontroll på flere.

Ellers er det neseprøven som står igjen. Vi har begynt for en god stund tilbake, men jeg regner med å måtte starte fra scratch. Vi skal prøve "Heidi-metoden", som du kan lese om i nr. 4/08 av Canis (kommer ut i begynnelsen av august). 

Blå, Trampe og Line (Ola fant på navnene, som i utgangspunktet var Båt og Tanteline)

2 Comments:

At 2/8/08 04:00, Anonymous Anonymous said...

Åh vad kul att du kommit igång med bloggen igen, jag har saknat dig!!!

GRATTIS till giftermålet Hr o Fru Groven!

Å tänk lite på mig som måste jobba och slita medan ni är i Sölen och roar er! Väntar med spänning på rapport därifrån!

Ha det bra, vi hörs,
Christel

 
At 5/8/08 10:20, Anonymous Anonymous said...

Så bra at du har begynt å blogge igjen! Det har vært savnet :) Heldig du er som er på Sølen! Der skulle jeg også gjerne vært!

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes