Wednesday, May 30, 2007

Litt av hvert

I helgen har vi vært effektive. Det har blitt spor, feltsøk, lydighet og tur i tillegg til en barnedåp, to bursdagsselskap (tenk at Ola er 1år allerede!!) og et grillbesøk.

Sporet har gått som en drøm for meg. Jeg har sikkert gått halvparten så mange spor som Håkon, men han har vært mer uheldig. Hun er lett å lese, det er ingen tvil om når hun er på sporet og hun plukker alle pinner (og gjenstander) som en lek. Jeg har tenkt på hva som er "neste steg" for oss og det er først og fremst tre ting; få opp lengde på sporet, begynne med lengre sporoppsøk og i tillegg bør jeg nok legge spor med fokus på vinkler. I helgen gikk jeg spor som var lengre enn jeg er vant med (bare ca 600m, men jeg har egentlig bare gått kortere spor). 6 gjenstander, 5-6 vinkler (en av dem var spiss). Hun gikk så bra at jeg nesten måtte flire. Det er liksom så lite fortjent i og med at Håkon har gått så mange spor og har slitt endel. Men i dag ønsket han seg sporhansker, så det ordner seg for han også :-)

På søndag ble det feltsøk med Morten, Cecilie og Karoline. Jeg jobbet med å shape fram søket rett ut. Etter å ha belønnet ferdig skal hun springe rett ut for å finne gjenstanden (medhjelper legger ut gjenstand mens jeg belønner med drakamp). Dette fungerte fint en stund, til hun ble litt sliten. Plutselig småtravet hun bare noen meter ut og snudde igjen. Etter godt råd fra Cecilie fikk Enya en god pause etter hver belønning. Snart fikk hun se at det ble lagt ut to gjenstander, deretter tok jeg henne bort ca 1min. Deretter sendte jeg henne ut etter gjenstandene og dette gikk kjempefint. Fra å bare gå på syn har hun nå begynt å bruke nasen også.

I ettertid har jeg trent på frivillig start fra utg.stilling med gjenstander liggende på plena. Hun sitter ca. 4-5sek før hun springer avgårde og henter gjenstanden. Det er slik jeg vil ha det i skogen også. Jeg må trene mer på å holde godt fast, hun har en tendens til å småtygge på vei inn. Dette vil jeg ikke ha, men jeg er svært redd for at jeg bare må godta litt tygging om jeg ikke vil bruke veeldig mye tid på akkurat dette... Så lenge jeg ikke får tygging i apporteringen skal jeg være noenlunde fornøyd (dette skrives med stort ubehag...). Uansett må jeg trene hold fast med ulike gjenstander.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes