Monday, April 10, 2006

Skjerpings!


Blir det for lenge mellom hver gang jeg blogger, så har det lett for å skli ut. Hensikten med bloggen blir borte om man for hver gang bare oppsummerer de fem siste treningsøktene! Både før og i helgen har det blitt trening på grusbaner som snart er frie for snø og is (det var før snøfallet i natt...).

En liten statusrapport med tanker for videre trening:

Fri ved fot og lineføring: Eneste fokus har vært å holde Enya langt nok bak meg, og det skal jeg fortsette med. Holde høy frekvens, slik at hun ikke sklir frem. Etterhvert vil jeg prøve meg på å gå rette strekker der jeg tøyer strikken det jeg får til... Nå begynner jeg å bli lei av å ikke kunne gå langt slik som Håkon og Tam!

Dekk fra holdt: Vi har hel øvelse nå, selv om hun har vist tendens til tjuvstart på oppsitten utendørs. Jeg får være flink til å trene stimuluskontroll på oppsitt parallellt med hel øvelse. Har ikke gått langt fri ved fot på første del av kjeden, i og med at den ikke er helt bra enda. Men snart er det bare generalisering igjen her!

Tannvisning: I boks! Baklengskjedet, må bare generaliseres med flere mennesker på ulike steder.

Innkalling fra sitt: For en kanonfart! Kjedet det sammen igjen (baklengs ja...) og har beholdt den gode farten. Ser jeg at farten begynner å gå ned igjen får jeg bare dele opp kjeden igjen og belønne på direkten. Her står det bare igjen generalisering på nye steder og med kommandering.

Fellesdekk: Mengdetrening mengdetrening mengdetrening, og ingenting annet. Har vært flink med kriteriene, og kan ikke huske hun har reist seg på lenge nå! Da gjelder det bare å holde seg der og begynne å trene med andre hunder enn bare bcbror.

Neseprøve: Vi prøvde oss innendørs og fortsatte med Svartbergmetoden. La ut pinner med pølsebiter rundt og innimellom pinnene. Etter å ha spist noen biter kom Enya i utg.stilling og gikk i doggie-zen modus, ventet på "vær så god", da hun ikke fikk noe kommando prøvde hun meget forsiktig å plukke en pinne (slettes ikke rart, med tanke på hvordan jeg har trent feltsøk med godbitskål!). Jeg må gå i tenkeboksen for å finne ut hvordan jeg vil gjøre dette framover. Det kommer vi tilbake til senere...

Spor: Endelig har vi fått gått årets første spor på bar mark! La et enkelt spor uten vinkler med en hel del godbiter samt en pinne på slutten. Ca 40m. Det gikk veldig fint, selv om hun måtte svinge utenom alle lungemosbitene - de ville hun ikke ha, bare tørrforet gikk ned (?). Dermed ble det et nytt sporoppsøk for hver lungemosbit. Hun gikk rolig og konsentrert og viste ingen nøling på slutten der pinnen lå. Hadde opphold på ca 5-6m før pinnen for å øke sannsynligheten for at hun plukket den. No problem - vi er i gang med sporsesongen! :-D

Jeg begynner å se lyset i klasse 1 tunellen. Det som står igjen er hopp over hinder og stå under marsj av hele øvelser. Så er det en hel del trening på fri ved fot og fellesdekk som ligger framfor oss.

Huff, det var slettes ikke så lite likevel...

1 Comments:

At 11/4/06 00:47, Anonymous Anonymous said...

yes!kult å endelig lese bloggen deres igjen :D

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes