Tuesday, May 23, 2006

Innendørstrening

Det er ingen kjære mor å bo i Trøndelag - det er ingen garanti for oppholdsvær. I går regnet det hele ettermiddagen, og da hadde vi en unnskyldning for å trene innendørs.

Det ble fokus på fri ved fot, med raske vendinger til høyre og venstre, raske holdter og helomvendinger mot høyre og venstre. Hun følger foten fint nå, klenger akkurat passe og har fin posisjon. Jeg tror dette blir bra til slutt! Og endelig har jeg fått en følelse på hvordan jeg selv skal plassere bena i alle vendingene. En får ikke akkurat tøyd strikken så mye innendørs på lange strekker, men hun holder lenge med vendingene hit og dit og med holdter. Utfordringen kommer med å strekke strikken på enkle langstrekker (uten holdter og tempoforandringer) uten å få variasjon. Dette får bli utendørs.

Nest siste ledd i stå under marsj (bli stående til jeg kommer inntil - uten å le på en muskel...) er endelig i boks. Utrolig hva som går an bare man trener på det. Cluet her er å holde en meget høy frekvens i starten, slik at det aldri er mulig å gjøre feil. Har man først gått i fella ved å godta en liten bevegelse med noen av føttene er det forferdelig vanskelig å få det bort igjen. Så her bør en basere treningen på 100% hele tiden! På slutten av økta kunne jeg kjede sammen med det første leddet og avsluttet øvelsen med å kunne gå nokså brått inntil en hund som stod bom stille :-) Nå må vi bare få stimuluskontroll på sitten til slutt.

Etter lydighetsøkta ble det en tur med alle barna oppover i skogen i striregnet.

Verdens beste elghundbror med altfor store ører tar gjerne mot et par nye hofter om noen har et sett til overs...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes