Monday, August 11, 2008

Brukstrening på Sølen

Nå er vi tilbake etter ei kjempetrivelig uke på Sølen. Vi har fått to økter rundering om dagen (figurantene stod på til siste stund!), og spor og feltsøk har det også blitt. Ideelt sett skulle det ha vært mer rundering mellom denne uken og forrige Sølenopphold... Vi har likevel kommet dit at løsbittmeldinga fungerer bra (tidligere har kun fastbittmeldinga fungert bra...) og vi har lagt inn blindslag der Enya trekker pent framover. Vi hadde ikke et eneste slag bakover i løpet av uka og det er jeg veldig fornøyd med. Hun har også begynt å bli lettere å kalle inn i et blindslag, nå som hun har erfart at noen ganger ER det faktisk ikke en figurant der. Det er jo ikke så rart at blindslagene kan bli veldig lange i begynnelsen når de tidligere har fått funn, funn, funn, funn... 

Det er ikke mye trening som skal til før vi er konkurranseklare. Jeg må kvalitetssikre meldingen, jeg må være sikker på at den fungerer selv om Enya er sliten. Dette kommer jeg til å gjøre gradvis ved å kjøre flere meldinger per økt eller kjøre meldinger på slutten av økta. Så er det bare transport av figurant som står igjen (noe jeg tror blir en enkel sak). Jeg kommer til å baklengskjede dette. Gå et par meter fri ved fot inn til midtlinja - holdt - søke etter figurant. Gå flere meter fri ved fot - holdt - søke etter figurant osv. En kan jo også belønne ofte fra lomma på vei inn med figuranten, men kvaliteten på godbitene mine er bare en fjert i forhold til å få søke etter figuranten på den andre siden av midtlinja. Så hvorfor ikke bruke dette som belønning for å holde posisjonen på fri ved fot?

Jeg skulle gjerne ha lagt ut bilder fra Sølen, men siste dagen fikk jeg melding om at "CF-kortet ikke er formatert til dette kamera"... Whæææ.. Forhåpentligvis skal jeg klare å fiske ut de data som ligger der. Om noen har løsning på problemet mitt - hjelp!

Labels: ,

2 Comments:

At 17/8/08 01:05, Blogger Ullis said...

Hej och tack för all hjälp under veckan! Jag och hundarna hade verkligen roligt och vi fick otroligt bra träning! Nix blev uppflyttad till högre sök igår - där ser vi resultatet (och vikten) av systemträningen! :)
/ulrika

 
At 6/9/08 14:12, Anonymous Anonymous said...

Tenk om alle hadde trent melding like fornuftig som deg :-)

Åssen går det med de skuddene på fellesdekken...?

Morten

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes