Thursday, August 28, 2008

Halt hund - lite trening

Etter turen, som er godt dokumentert med bilder under, har Enya vært halt. Jeg mistenker de mange restene etter leirduer på myra for å ha skylden. Hun fikk et heftig kutt i "den øvre" tredeputen som førte til dyrlegebesøk og ro i bånd i flere dager. Nå har det heldigvis grodd fint og vi kan nok bli litt mer aktive.

Vi har trent noe lydighet og litt transporttrening i rundering. I lydigheten har vi nå kjedet sitt under marsj og apportering over hinder, uten at det er noe å skrive så mye om. 

Transporttreningen kan være litt interessant å dele med flere. I rundering skal figuranten transporteres inn til midtlinja etter påvisning. Det vil si at figuranten skal gå foran mens fører går med hunden fri ved fot noen skritt bak. Og dette trenger ikke være bare enkelt... For Enya betyr godbitene mine absolutt ingenting i forhold til belønningen hos figurantene (eller det å få springe ut og søke). Det vi derfor gjorde var å baklengskjede fri ved foten inn til midtlinja med en figurant på motsatt side som belønning. Treningen så omtrent slik ut:

- Utgangsstilling - vær så god.
- To meter fri ved fot mot midtlinja - holdt - vær så god.
- Fem meter fri ved fot mot midtlinja - holdt - vær så god.
- Tjue meter fri ved fot mot midtlinja - holdt - vær så god.

Og da er det bare å bygge på med flere meter. Om hunden går for langt fram/mister posisjon er det bare å stoppe og vente med å gå til hunden er der den skal. Dette skjønner de som regel fort - særlig hvis du har en hund som er vant til å jobbe med eksternbelønning.

Det kan være lurt å ha figuranten på motsatt side godt synlig. Da er du sikker på at fri ved foten blir forsterket (hunden slipper å lete etter figuranten). Det er også en kvalitetssikring, i og med at det er litt ekstra vanskelig å gå fri ved fot mot belønningen. Det er heller ingen tvil om hva hunden jobber for...

Labels: , , ,

2 Comments:

At 29/8/08 12:45, Blogger Marianne said...

Håper Enya er bra i foten, kjedelig med slike poteskader....

 
At 1/9/08 01:23, Anonymous Anonymous said...

Ja, tråkigt med skadade tassar. Missy har bränt av en bit av en trampdyna och det är sååå tråkigt att inte kunna träna som vanligt.

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes