Wednesday, October 08, 2008

Fokus på små gjenstander

Selv om jeg egentlig bare har behov for at Enya skal markere sporpinner, synes jeg det er arti å trene med andre gjenstander også. Og det gjør ikke at hun blir dårligere til å plukke pinner, tvert i mot. 

Jeg gikk opp et spor på ca. 400m i åkeraktig terreng, noe slått og noe forvokst. Jeg hadde klippt opp et håndkle i fire forskjellige størrelser (to av hver størrelse), der de minste bitene var ca 1 x 1,5 cm. Til sammen hadde jeg 8 gjenstander og Enya plukket alt bortsett fra én, selv etter 2,5t liggetid. Den hun gikk over hadde jeg lagt i en dyp grøft ved en liten bekk. Ellers plukket hun alt, hun strevde litt med å få tak på de små bitene, særlig fordi hun kjente lukta så godt, men visste ikke helt hvor det kom fra! :-)

Framover blir det å fokusere på lengde, men da kommer jeg til å legge større gjenstander, så jeg er sikker på at det å spore lenge blir forsterket. Sannsynligheten for å miste en stor gjenstand er jo mindre jo større gjenstanden er.

Spor er moro det!

2 Comments:

At 9/10/08 01:27, Blogger Håkon Groven said...

I stedet for å legge store gjenstander (for å være sikker på å forsterke sporinga som du sier), kan du ikke heller legge flere små etterhverandre?

I stedet for en stor kan du legge tre små, men 2-3 meters mellomrom.

Enya går neppe over alle tre.

Tar hun en så får du forsterka sporinga like godt som med en stor gjenstand.

Plukker ho to, så lærer ho at det faktisk kan komme gjenstander umiddelbart etter påsett.

Plukker ho tre, så kan du gjøre gjenstandene enda mindre på neste spor :)

 
At 9/10/08 01:28, Blogger Enya - The BlogDog said...

Du er neimen ikke så dum du, ikke rart at du ble gift med et såpass bra kvinnfolk.

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes