Thursday, September 29, 2005

Innetrening og spor

I dag ble det en morgenøkt inne. Enya begynner å få nokså bra hold fast i utg.stilling (ca 3-5 sek) og jeg tenkte å begynne og trene på innkomst med apport i munnen. Fri ved foten og dekk i front stod også på planen.

Innkomst med hold fast: Repeterte noen innkomster uten apport først. Deretter ga jeg henne apporten når hun hadde satt seg. Dette gikk veldig fint. Da jeg skulle begynne å gi henne apporten idet hun satte seg fikk jeg problemer med at hun reiste seg igjen og trakk framover. Hun er fryktelig flink på doggie-zen så da ble løsningen at Håkon satt foran oss med en nugattiboks. Det forhindret henne i å trekke fremover, men det var likevel vanskelig å sette seg med apporten i munnen. Nå har vi kommet til det at jeg gir henne apporten idet hun starter på nedsittingen og hun holder fast til jeg sier "værsågod". Neste skritt blir å gi apporten enda litt tidligere, men det blir i neste økt.

Fri ved foten: Ble bare litt trening på dette i dag. Ingen store skritt verken framover eller bakover, kun bokstavelig talt...

Dekk i front: Strake dekker kommer på løpende bånd for tiden. En gang innimellom kommer det en dekk der hun bikker seg over på skinka. Om jeg har klikket holder jeg tilbake godbiten, da retter hun seg opp og får belønning for det. Hvis jeg nå i en periode er tidlig ut med godisen vil jeg tro at dette "problemet" blir borte nokså fort.


Nugatti som avstandsbelønning var nesten like bra som filla...

Spor: Gikk et kombispor på ca 60-70m med 5 pinner og depotvis med godis (kattetørrfor). Hadde nok litt vel små godbiter, men hun plukket de som lå beleilig til. Første delen av sporet var det vanskelig å få henne til å holde hodet lavt nok (nokså høy vegetasjon). Senere ut i sporet (med lavere vegetasjon) fikk jeg se litt av effekten av de uendelige godbitsporene har gitt. Hun stemplet nesen i hvert fotspor. Pinnene vurderer hun ikke å gå over, rompa går som en propell rett før hun kommer til en pinne. Belønner med fille på disse. Det er KNALL, sier Enya! Jeg må prioritere spor i høy vegetasjon framover, gjerne rene godbitspor med gode gode store godis. Vil jo at nesa skal være like lav uansett underlag.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes