Tuesday, January 31, 2006

GF-DIVA

Kurssesongen er i gang og i kveld har Enya vært demohund på grunnferdighetskurset. Det er en stund siden Enya var demohund sist, og jeg var litt nervøs for å ta henne inn i klasserommet. Med mange deltakere som satt i ring, kaffekjeks på bordet og med en følelse av at vi faktisk ikke kunne noen grunnferdigheter var jeg i tvil om hva jeg kunne vente meg. Det var ikke nødvendig... Jeg vekslet mellom å belønne med frolic og ball, mens grunnferdighetene kom som perler på en snor. Vi gikk fra ferdighet til ferdighet på noen få klikk. Hun brydde seg katten om deltakerne, hun hadde fokus på mor hele tiden. Så herlig!! Plutselig gikk det opp for meg at trening faktisk gir resultater etterhvert. (Dagens skryt av verdens beste borderpi)

Fremmadsending til kjegle: Etter kurset dro vi bort i ridehuset for å trene LP. Jeg tok fram kjegla og fikk et par repetisjoner fra ca 15-20m med full fart og bra timing på belønningen (det gjelder å være nøyaktig her, så jeg alltid klikker når Enya har fokus i retning kjegla - jeg vil IKKE at hun skal snu seg mot meg først!). Jeg skulle helt klart ha sluttet etter to repetisjoner, jeg måtte feile henne på den tredje me trav. Kjørte så en siste repetisjon (noe nærmere) med gallopp, tok til vett og avsluttet der.

Melding med STOOR apportbukk: Vi kjørte noen repetisjoner med melding (Håkon som figurant) der vi brukte den store apportbukken (600g) som løsbitt. Knallbra - fin fart og mor klarte å sette riktige kriterier. På neste økt må jeg starte å gå mens Enya er ute hos figuranten, men da selvsagt med et enklere bitt som un er vant med. Jeg er spent på om hun tar det som et feilsignal når jeg begynner å gå. Hun er veldig var på dette...

1 Comments:

At 1/2/06 04:13, Anonymous Anonymous said...

Angående å ta gåing som feilsignal: Hva med å starte økta med litt hold fast under baklengsmarsj, fri ved fot etc får man går over til å gå under "vanlig" melding?

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes