Tuesday, January 17, 2006

"Takk", innendørs feltsøk og fri ved fot - FILM

I dag ble det en inneøkt med trening på "takk" og fri ved fot. Litt stimuluskontroll på "sitt" og "dekk" prøver jeg også å lure inn i mellom øktene.

PS. Jeg har endelig lært meg å legge ut video - se sporfilmen under VIDEOER

"Takk": Jeg har ikke hatt særlig god stimuluskontroll på "takk" tidligere. Det er nok mest håndbevegelsen min som har fått henne til å slippe apporten. Nå skulle jeg prøve å få god stimuluskontroll på dette. Jeg vil jo at hun skal holde uansett om jeg tar på apporten, holder hender foran nesa hennes, ballen ligger framme osv. Helt til jeg sier det magiske ordet skal hun holde tennene fint rundt samme hva det skulle være. Jeg tok henne i utg.stilling og brukte gummislange som gjenstand. I begynnelsen har jeg sagt "takk" såpass tidlig at hun ikke rekker å spytte ut. Til slutt kunne jeg kjøre det hele med ballen liggende fremme.

På filmen kan du se treningen, klippet for å demonstrere (Trykk på Enyaknotten for å se filmen)


Feltsøk: Jeg ble fristet til å trene litt feltsøk etter å ha sett borderbror ha en finfin trening rett før. Jeg startet med å gi Enya en avlang tennisball (som vi tidligere har brukt som leke) i front. Hun kom i utg.stilling og avleverte på min "takk". Så dukket det opp et lite "problem". Med en gang gjenstanden ble lagt ned på bakken, gikk Enya inn i doggie-zen modus. Jeg tror nok det er gjenstandens historie som er grunnen til dette. Jeg prøvde ikke med fler gjenstander, men tror problemet er borte med en gang jeg bruker noe annet enn noe som tidligere har vært lekt med. Jeg får kjøre på den sikre side en stund, for å så generalisere etterhvert med alle slags gjenstander.

Fri ved foten: Enya har fin posisjon nå. Jeg er redd for å gå for langt, så foreløpig skynder vi oss sakte. Vi går ikke langt før jeg belønner. Jeg varierer heller mellom å snu til høyre, venstre, bakover osv. Jeg vil hjernevaske både henne og meg selv på hvor jeg skal ha henne. Jeg passer på å belønne på utsiden for å forhindre rumpa i å sprette fram.

På filmen kan du se deler av treningen (Trykk på Enyaknotten for å se filmen)

FORELØPIG INGEN FILMER HER OG INGEN ENYAKNOTT... KOMMER FORHÅPENTLIGVIS INNEN FÅ DAGER...

2 Comments:

At 18/1/06 13:22, Anonymous Anonymous said...

er det bare meg eller fins det ingen enya knott?fant bare spor-filmen.

 
At 18/1/06 13:33, Blogger Enya - The BlogDog said...

Det er helt korrekt! Enyaknotten og filmene kommer så snart jeg har det tekniske i orden...

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes