Wednesday, January 25, 2006

Fellestrening med apport og fri ved fot

Endelig har skitværet gått over til snø og det går an å bevege seg utendørs. Vi dro på fellestrening for å få litt "selskap" av andre hunder.

Apport: Jeg tok en råsjans. Stilte meg opp på ca 20m, ga hunden og apporten til Håkon og kjørte på. En vellykket repetisjon fikk meg til å ville prøve en gang til. Det er ikke mye som skal til før det kobles litt ut i Enyaknotten, så det ble for vanskelig. To repetisjoner med for høye kriterier (hunder altfor nærme). Jeg tok henne i bånd og kjørte apporteringen på kort avstand. Det var mye bedre. Heldigvis hadde mor nok vett til å senke kriteriene, framfor å prøve å sende henne fra Håkon nok en gang ;-)

Fri ved fot: Med høy nok frekvens (eller bra nok kvalitet) bryr Enya seg egentlig forbausende lite om hva som foregår rundt seg. I dag gikk vi lengre fri ved fot enn vi noengang har gjort - og dette på en plass med mange forstyrrelser. Hun har en fin posisjon, og jeg kjenner at det "føles" bra når vi går. Jeg tror det har løsnet litt nå, forhåpentligvis kan vi begynne å tøye strikken såvidt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes