Monday, January 16, 2006

Bruks og lp

Vi har vært uten nett en uke, så det har blitt lite blogging - men mye trening! Vi har trent både bruks og lydighet, og vi talte i går at vi har trent på 7 ulike plasser de 10 siste øktene. Det må jeg si at jeg er litt stolt over. Vi har jo vært nokså flinke til å trene inne eller på de samme, gamle, gode plassene.

BRUKS

Rundering: Så herlig! Endelig begynner jeg å få den kontrollen jeg ønsker på midtlinja. På den siste runderingsøkta i helga fikk jeg nesten frysninger av Enya. Jeg gleder meg veldig til å se henne som ferdig utdannet runderingshund. Det virker som hun har skjønt at om hun kommer inn til mor så er det ikke livets slutt likevel. Jeg har vekslet mellom å stoppe henne på midtlinja og å la henne få passere meg til neste figurant. Knallfart og ingen tegn til tjuvstarting. Hadde faktisk en episode der jeg satt på huk, hun sprang ca to meter forbi, deretter stoppet seg selv uten at jeg trengte å gjøre noe som helst. Kunne nesten se at hun tenkte: Nei, søren, det er ingen vits i å løpe forbi mor når hun sitter på huk. Runderingsøktene har vært til å smile av hele helgen, særlig fordi øktene tidligere har vært til å gråte av... Jeg kaller henne bare Prinsessa heretter. :-D Jeg kommer til å ta meg tid til å skrive endel om kontroll på midtlinja senere, om det har jeg lært utrolig mye.

Melding: Meldingen er endelig i boks! Innendørs, vel å merke. Det som står igjen er å få en stabil hold fast i utg.stilling uansett - helt til jeg kommanderer takk. Vi har trent på kommandoen innendørs, og det er ikke lenge før jeg kan kjede det sammen med resten av meldinga. Meldinga fungerte også på en parkeringsplass og i skogen. Likevel skal jeg sørge for at alle delmoment også fungerer hver for seg på ulike steder, slik at jeg er sikker på at jeg ikke lurer meg selv med en kjede som har en eller fler svake ledd.

Feltsøk: I helgen fikk vi smakt litt på feltsøk. I og med at jeg har lite generalisert "takk" ble det å belønne med en gang hun kom i utg.stilling med gjenstanden. Hadde Enya ute hos medhjelper med gjenstand som sendte henne inn til meg på ca 30m avstand. Deretter trente jeg også på å plukke opp gjenstander som lå rett framfor meg for å så komme i utg.stilling. Poenget er da å flytte gjenstanden (som ligger rett framfor fører) lengre og lengre unna , samt etterhvert skjule den. Hun skal da spontant hente gjenstanden og komme i utg.stilling med den.

LYDIGHET

Jeg regner med at det blir endel lp-trening denne uka, og da vil jeg ta for meg det jeg trener på dag for dag. Vi har trent blant annet fri ved fot, bli sittende og apportering - statusrapport kommer senere i uka.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes