Tuesday, January 31, 2006

Trening på Rotvoll

I kveld måtte Håkon jobbe så da ble det trening på egenhånd i p-huset. Det regner fortsatt her, så da er det fint med opplyst og tørr treningsplass.

Fri ved fot: Jeg hadde bestemt meg for å trene fri ved fot tidlig i økta denne gang. Mens det fortsatt var bra sprut. Jeg vekslet mellom å belønne med ball (bakover) og godbiter på utsiden. Se gjerne Fannys blogg for en film om strategisk plassering av belønning. Det begynner virkelig å komme seg nå, hun har fin posisjon, men jeg skal være forsiktig med å tøye strikken for langt. Hun kan ha en tendens til å ploge litt når jeg enten går litt fort eller for lange strekker. Cluet er å få dette på video så jeg får se hvordan det egentlig ser ut...

Stimuluskontroll: Jeg begynner å bli litt ivrig på å få stimuluskontroll på både sitt og dekk i front nå. Det er noe med at hunden må bli signalklok også. Jeg vet om en hund (skal ikke si navn, men han er grå og har krøllhale) tror at nesten alle kommandoer betyr "gjør et eller annet, samme hva, bare gjør det utrolig fort".
Jeg begynte med frivillig sitt og satte fort på kommando. Deretter gikk jeg over til frivillig ligg og satte på kommando (har satt på kommando på disse før). Deretter kunne jeg faktisk veksle mellom de to uten problemer. Det kunne se ut som jeg hadde full kontroll, men det har jeg nok slettes ikke. Litt "juks" var det nok, for man kan på en måte se på henne hva som er mest sannsynlig at hun kommer til å gjøre. Uansett er det viktig at hun gjør det som er rett på den riktige kommandoen.

Apportering: Kjørte kjede fra plukk opp til utg.stilling i dag. Jeg varierte avstanden fra meg til apportbukken, og jeg ser at når farten blir høy (dvs. apporten langt borte) har innkomsten en tendens til å bli noe rar. Hun ender opp litt bak meg med rumpa. Dette skjedde kun med apportbukken (prøvde også med en vott). Det er klart at jeg må trene apportering OGSÅ med apportbukken framover. Ikke bare løsbitt og andre gjenstander...

1 Comments:

At 2/2/06 07:48, Anonymous Anonymous said...

Du är utmanad ;)

Se min blogg för mer info!

/Christel

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes