Friday, February 03, 2006

Innetrening og utetrening

På onsdag og torsdag har vi hatt individuelle timer i forbindelse med kurset vårt. Hele kvelden går jo med til dette, men vi fikk heldigvis til et par treningsøkter likevel.

På onsdag var det forferdelig vær så da fikk vi trent innendørs da vi kom hjem. Det ble en økt med fri ved fot/ rygging, stimuluskontroll på sitt og ligg samt bli sittende.

Fri ved fot/rygging: Det er tydelig at jeg har trent mye vendinger på stedet, og heller lite rygging i det siste. Sitten kommer utrolig fort, men ved å hive godbiten foran henne (slik at rompa måtte opp) fikk fort bort problemet. Jeg skal skynde meg langsomt her, vil ha kontrollert bevegelse bakover, ikke småhopping som er meget lett å få... Fri ved foten begynner å ta form, belønning på utsiden og litt bak gjør at hun har en fin posisjon nå. Nå er det bare å få strukket strikken fornuftig.

Stimuluskontroll: Vi fortsatte treningen på sitt og ligg i front, med kommando. Fortsatte egentlig som tidligere (se "trening på rotvoll").

Bli sittende: Nå som bror har kjedet sammen innkalling LP1 fikk vi det litt travelt med å få inn "bli sittende" vi også. Har trent minimalt på dette. Jeg vil ha henne til å sitte igjen fra utg.stilling når jeg starter med høyre fot. Med høy frekevens eller med doggie zen er dette ikke noe problem. Jeg tror man lett kan bli avhengig av doggie zen i forhold til bli-trening, og dermed lure seg selv litt til å tro at hunden kan bli lengre enn den egentlig kan uten ekstern belønning. Da blir det vanskeligere å sette riktige kriterier uten doggie zen etterpå (særlig hvis man har litt "jammen hunden min kan jo det"-syndrom). Derfor vil jeg heller prøve å drøye tiden i starten med å ha høy frekvens fram til hun virkelig begynner å "skjønne gamet". Å kjøre en kombinasjon er jo selvsagt et alternativ, bare man er flink med kriteriene.


På torsdag var det ENDELIG oppholds og vi fikk vår første treningsøkt under åpen himmel på lenge! Meldingstrening stod på planen, og dette begynner å se vakkert ut.

Meldingstrening: Jeg bestemte meg for å kjøre hel kjede med en gang. Mitt fokus var denne gang å begynne gåingen mens hun er ute hos figurant og henter bittet. Den første repetisjonen gikk jeg bare noen få skritt før jeg stilte meg opp (som for utg.stilling). Det så ikke ut til å være noe problem i det hele tatt. De neste repetisjonene gikk jeg helt til hun nesten var kommet helt inn før jeg stelte meg opp. Dessverre mistet/slapp hun bittet to ganger, den ene gangen var hun nok bare uheldig, men den neste slapp hun tydelig før hun hadde fått kommando. Jeg lot henne plukke det opp selv på nytt, men ser jeg at dette dukker opp framover må jeg dele opp kjeden igjen og trene mer hold fast i utg.stilling. Enya reagerer meget bra på både runderingskommando og viskommando. Hun viser ingen tegn til tjuvstart og latenstiden er så liten som den kan bli...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes