Saturday, April 15, 2006

Endelig påskefri!

Nå har vi endelig tatt oss fri og dratt på hytta i Lensvika for å få litt ferie. Hjemme i nyinnflyttet hus er det alltid noe som skulle vært gjort og da er det fint å ha en friplass å dra til for å bare slappe av. Siden vi kom i går har det blitt en LP økt på grusbanen samt en sporøkt i morges.

Vi fortsatte egentlig med de øvelsene vi har holdt på med tidligere - innkalling, dekk fra holdt, fri ved fot og startet med budføring. Lydighetsøvelsene gikk bare fint, nyttig å gjøre disse på nye plasser. Fri ved foten kan jeg begynne å tøye strikken på Svartbergs vis nå, vi går fem meter uten variasjon og da er det bare å begynne å tøøøye. Ved neste økt skal jeg sette opp en strek på grusbanen og få Håkon til å coache - en coach er gull verdt!

Budføring: Jeg fant ut at det var på tide å starte med budføring om vi skal starte i bruks i sommer. Startet med at Håkon belønnet frivillig kontakt og etterhvert fikk henne i utg.stilling på nært hold. Da hun kom i utg.stilling hos meg belønnet jeg og ventet på at hun skulle gå avgårde til Håkon igjen. Hun kom i doggie zen modus og det var vanskelig å få henne fra meg. Fortsatte så med at Håkon belønnet gang på gang når hun kom i utg.stilling hos han mens jeg stod passiv (ikke oppstilt). Etterhvert holdt jeg henne igjen mens Håkon gikk ifra og stilte seg opp. Jeg la rett og slett på kommando ("gi bud") med en gang og fikk repetert utg.stilling hos Håkon 3-4 ganger. Deretter stilte jeg meg opp, fikk henne i utg.stilling og hun ventet på kommando. Deretter sprang hun på kommando i utg.stilling hos Håkon. Øvelsen i boks! Mulig jeg kommer til å dele opp øvelsen igjen slik at Håkon belønner på direkten med å hive ball når hun kommer imot han, men bare hvis jeg ser farten blir dårlig.

Spor: Sporet ble lagt på jordet utenfor i regn og nokså sterk sidevind. 6 pinner og 1 vinkel uten godbiter, ca 60-70m. Hun går nøyaktig og fint, fant alle pinner og viser fra nese til haletipp når hun har ferten av en pinne. Hun blir helt rar, nesten så hun gjeter i sporet. Dette begynner å bli bra! Det er ingen tvil om at godbitsporene har gjort preg på sporingen på begge bc'ene. De er nøyaktige som bare det. Jeg skulle likevel ha sluttet etter pinne nr.5, da var hun tydelig sliten (bruker endel energi på å leke med ball ved hver pinne) og begynte å spise gress. Neste gang får jeg være flinkere å ta pause ved hver pinne og belønne noen pinner med noe skikkelig godt (kattemat, nugatti el.) og noen med ball.

I ettermiddag blir det sannsynligvis en ny LP økt på grusbanen. Herlig! :-D

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes