Wednesday, April 12, 2006

Feel og flow!

Så herlig - vi er inne i en veldig god periode når det gjelder trening. Hver ettermiddag har det blitt en real økt på ulike steder (alt ettersom hvor det er bart). Det er stort sett den samme treningen som går igjen, siktet inn på klasse 1.

Fri ved fot: Her synes jeg vi har gjort et stort framskritt bak... Dvs. jeg har den posisjonen jeg vil ha, altså langt nok bak. Har liten variasjon, såfremt hun ikke er altfor "het". Da må jeg kjøre opp frekvensen.

Innkalling: Sitter som et skudd. Har fått prøvd både på gress og grus, farten er flott! Jeg kommer til å kjøre kun hel kjede framover (et par innkallinger i begynnelsen av hver økt) og heller belønne farten om jeg ser at den begynner å bli dårlig.

Dekk fra holdt: Jeg tror jeg kommer til å plukke fra hverandre denne øvelsen og trene mye på gå fri ved fot, holdt, neddekk - belønning. Jeg ser at hun har en dårlig dekk, hun legger seg ikke godt nok ned. Jeg synes det er på grensen å feile henne på en slik kjede, i og med at hun ikke har hatt en særlig bra fri ved fot tidligere. Sist trening ble det tre feil på rad, og den fjerde gikk fint. Russisk rulett, som Håkon sa... Ingen grunn til å ikke dele det opp i allefall. Dessuten trene mye dekk fra utgstilling hvor jeg belønner "nedover", hiver ballen eller noen godbiter mellom framlabbene hennes.

Tannvisning: Vi var råtøffe - kjørte først en tannvisning med Håkon, bare for at hun skulle skjønne hva som foregikk. Deretter kjørte jeg hel øvelse med Marit. Kjempebra! Den første repetisjonen ble litt vanskelig da Marit satte seg på huk framfor henne (dette har vi ikke trent på), men deretter var det ingen tvil om hva oppgaven var.

Fellesdekk: Vi har kommet igang med andre hunder nå. Oban lå ved siden av Tam og Enya. Jeg var flink med frekvensen, og hun lå som en statue. Belønnet to ganger med ball, noe som får henne til å konse skikkelig! Jeg vil at hun skal ligge som et tent lys og vente (kun se i min retning). Vi er på rett vei!

Vi har hatt en rep. med utfall i bånd også, heldigvis glapp mor båndet og hun sprang rett bort til en 60kg Dogo Canario - snill som et lam, men Enya syntes han var skummel. Busta stod fra ørene til bustehalen og det var best å komme tilbake til mor. Kanskje hun etterhvert forstår at det ikke er så stas å springe bort til andre?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes