Wednesday, October 11, 2006

Fellestrening og en liten hundekamp

I dag ble det en lang økt på Jonsvatnet. Vi fikk startet med fellesdekk med mange hunder. Enya var litt vimsete og tent, men det gikk likevel bra. Hun lå på det lengste ca 45sek før jeg gikk tilbake og belønnet. Synes det er bra så tidlig i økta. Noe annet som er enda bedre er at å trene nært andre hunder blir mer og mer likt som å trene alene i hagen. Jeg kan ha henne løs hele tiden og hun har som regel veldig bra fokus.

Ellers kjørte vi gjennom hele lp1 programmet foruten innkalling - den glemte jeg rett og slett... Terpet mye fri ved fot, og jeg får se å være beinhard med kriteriene. Hun har lett for å komme for langt fram og jeg ser for meg en periode med høy frekvens igjen framover. Kjørte også fremadsending lp2. Farten ut til kon er kjempebra. I dag terpet vi på å bli stående ute ved kon mens jeg går fram til henne, mens jeg sveiver med kongen osv. Det ga god effekt og jeg så hun fikk en finere plassering i forhold til kon (dvs. med kon midt mellom frambena) i løpet av økta.

Etter tre lange økter skulle vi tilbake til bilen og dra hjem. Enya er ikke trygg på andre hunder. Om det har med episoden da hun var valp og fikk brukket kjeven av en annen hund vet jeg ikke, men det har uansett ingen betydning. Det jeg vet er at hun er usikker på andre hunder om de kommer for nært. Jeg hadde Enya i bånd og en riesentispe kom bort til oss. Enya stivnet til og jeg slapp båndet. Det var dømt til å bli bråk. Hadde Enya vært tryggere hadde det sikkert gått helt fint, men det ble en liten kamp med mye bråk. Eieren av riesenschnauseren tok tak i hunden sin og jeg fikk kalt inn Enya. Ingen fysiske skader skjedd, men jeg er spent på neste trening med andre hunder. Slikt kan skje, og jeg tror ikke det har noenting å si for fremtiden. Selvsagt gjør det ikke frykten for andre hunder noe bedre. Hmm... kanskje noe å begynne og trene på? Njæsj, så kjedelig da gitt...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes