Monday, November 13, 2006

For mye kontroll!

I går dukket det opp en nokså rar problemstilling i runderingen. Jeg har fått for MYE kontroll på midtlinja! Særlig etter denne treningsøkta (se "Runderingsmareritt") hadde jeg aldri drømt om at dette skulle være noe jeg skulle få problemer med!

Enya starter ikke frivillig fra utg.stilling, og det er vel forsåvidt greit. Om jeg har behov for at hun starter frivillig kan jeg bare ta henne i halsbåndet og hjelpe henne litt på vei, så har jeg det frivillig igjen neste repetisjon. Men i går fikk jeg problem med at hun sprang halvveis ut på flying og kom tilbake, satte seg i utg.stilling og ventet på kommando. Om hun fikk kommando idet hun passerte meg gikk det greit, men om jeg bare stod oppreist og ikke sa noen ting hver gang hun passerte var det akkurat som hun fikk strømstøt, snudde rundt og kom i utg.stilling. Dette tror jeg er som følge av treningen jeg har lagt ned for å få kontroll på midtlinja - figuranten har kommet inn om hun har tjuvstartet fra utg.stilling. (Artikkel jeg skrev for tidsskriftet Canis 03/06) Dette har jeg vært nazi på en periode, tydeligvis litt for nazi! Det er likevel en smal sak å slakke opp litt, og det er nokså fasinerende når slike ting dukker opp uten noen åpenbar grunn!

Løsningen ble å ha figurantene nært på begge sider. Hun nølte litt de første slagene, men etter hvert sprang hun "løsere" fra figurant til figurant, og problemet er nok borte til neste økt. En lærerik økt!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes