Friday, November 10, 2006

Lydighet og meldingstrening

På onsdag dro jeg til p-huset på Rotvoll for å trene. Håkon trente med Forsvaret så jeg ble alene der. Terpet mye på ut til kon og stå. Hun har hatt tendensen til å bli urolig borte ved kon om det tok for lang tid før ballen kom. På slutten av økta kunne hun stå helt i ro ca 5sek ved kon da jeg sendte henne på ca 20m avstand. Jeg skal være nazi - hun skal ikke få vende om før jeg har kommandert "stå". Nå tar hun en fin sving rett bak kon og ender opp med kon mellom frambena. Det er slik jeg vil ha det.

Deretter trente vi litt innkalling med stå. Dumt å trene dette rett etter jeg hadde kjørt så mange repetisjoner med ut til kon, farten var ikke den beste. Stoppen var likevel nokså bra, men jeg skal trene mer på dette innendørs, og skal jeg gjøre det utendørs skal jeg ikke ha så lang avstand. Jeg vil hun skal låse bena på kommandoen. Dette har hun gjort innendørs, men får det ikke helt til ute. Man har jo lettere for å øke avstanden ute enn inne...

Deretter kjørte vi en hel del fri ved fot. Det er ikke mye som skal til før jeg får den posisjonen jeg ønsker. Høy frekvens med belønning bak gjør susen.

Deretter dro vi til Leangen der Nidaros hadde trening. Gikk bare en liten runde inn på plassen, litt fri ved fot og noen lp1 øvelser, før jeg måtte dra og få Ola i seng. Skjønner ikke hva som skjedde med denne løpetiden - nå var hun jo helt på nett igjen. Hun er fortsatt hoven og markerer en del, men har ikke begynt å blø enda. Hmm... går det an å ha løpetid uten å blø, tro?

I går trente vi melding inne. Jeg ville kjede på nytt fordi tidligere hadde jeg: komme i utg.stilling - avlevere bitt - på med lina - vis. Nå byttet jeg om på avlevere bitt og på med lina. Ikke noe problem. Så gikk vi over på fastbittet. Vi kom såpass langt at Håkon dunket henne i haka med det før hun kom tilbake til meg, avleverte, på med lina og vis. Neste økt regner jeg vi kan øke kriteriene ytterligere til at Håkon holder henne i halsbåndet til hun selv tar bittet og kommer til meg. Med Tam fikk vi hel melding i løpet av to økter, så dette går nokså fort!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes