Sunday, November 05, 2006

Lydighet og rundering

I helgen var det som sagt treningshelg med canisfolk fra fjernt og nært. Jeg fikk kjørt litt konkurransetrening på lørdag med lp1 øvelser samt budføring. Hun var nokså bra på nett, men vått underlag gjorde det litt ekkelt å sitte og det er tydelig noe som foregår i toppetasjen, hun er unormalt opptatt av lukter. Det gikk likevel noenlunde bra. Belønnet hver øvelse, slik at hun skal oppleve at det kan komme belønning også på "konkurranse". Nesten alle kjørte gjennom noen øvelser konkurranselikt. Deretter ble det trening hver for seg. Det som var mest verdifullt var nok fellesdekken. Hun føles god og stødig, selv om jeg ikke lot henne ligge lengre enn 1min på det lengste. Føler kanskje at vi kunne ha utnyttet hverandre bedre, noe vi kan tenke på til neste samling.

Søndag var det tid for rundering. Først ble det meldingstrening, og siden det er lenge siden vi har trent på meldingen hadde jeg figuranten på kort avstand og trente nokså safe med å repetere hold fast i utg.stilling før jeg kommanderte "takk" satte på båndet og hun fikk vær så god. Deretter kunne jeg sette figuranten litt skjult og hun plukket bittet som lå ved figuranten. Jeg byttet figurant og kjørte på motsatt side, da ble det litt for vanskelig og figuranten måtte holde hånden på bittet. Jeg ga meg der, ville spare kruttet til søket. Jeg har bestemt meg for å bytte rekkefølge i kjeden - dvs. jeg skal koble på lina før jeg kommanderer "takk" så "vis" til figurant. På den måten får jeg god timing på hold fast av bittet. Gleder meg til å prøve med fastbittet nå.

Selve søket gikk fint! Hun springer rett ut, men hadde noen tilfeller der hun sprang halvveis ut etter flying og snudde tilbake til meg. Med synlig figurant gikk det fint og et par slag med skjult figurant der Håkon holdt henne igjen på motsatt side var ikke noe problem. Noe annet jeg har tenkt på er at Enya mangler kondis. Hun har gode muskler og er eksplosiv, men hun holder ikke lenge nok. I begynnelsen av runderingen springer hun som en rakett med full fart, men blir nokså fort pesete og sliten. Vi har latt bc'ene vært hjemme når vi selv har vært på tur med de andre hundene for å spare kruttet til lydighetstrening. Dermed er jo ikke kondisjonstrening noe vi har lagt vekt på. Det skal det bli en slutt på! Nå blir det fysisk trim, ikke bare hjernetrim!

2 Comments:

At 6/11/06 02:11, Anonymous Anonymous said...

Tack för en trevlig helg! Enya och Tam verkar väldigt fina och trevliga!

 
At 6/11/06 03:04, Anonymous Anonymous said...

Tack för en väldigt fin helg och för att vi fick husera hos er!
Vi ska definitivt använda oss av några av tipsen och tankarna från snacket på fredagskvällen.

Nästa gång kanske det blir Sverige och Sundsvall ;-)

Ha det och lycka till med träningarna

Ellinor & Kola

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes