Wednesday, November 16, 2005

Ruta og fri ved fot

I mellom flytteøktene ble det tid til en liten treningsøkt på grusbanen igjen. På programmet var ruta og fri ved fot. (Og en liten konfrontasjon med en løs bc tispe, som forresten gikk over all forventing. Og jeg som trodde jeg hadde en pitbull... Snille, gode Enyapia...)

Ruta: Nå er det ingen tvil om at Enya skjønner at de fire kjeglene er toppen. Med en gang hun kom ut av bilen fikk hun synet av kjeglene og sprang som en rakett bort til ruta. Denne gangen varierte jeg mellom å starte på lang avstand med matta i ruta, og deretter fjerne matta på kort avstand. Planen er å "fade" musematta såpass gradvis på nært hold at jeg får samme sprut og fart på lang avstand selv uten matta. Da må jeg få henne "sikker" på midten på kort avstand først, slik at hun ikke begynner å slakke farten når hun ser at det ikke er noen matte i ruta.

Terningkast 5. Suverent! Kun vellykkede repetisjoner, og morsan klarte i tillegg å la være å kaste filla!

Fri ved fot: Det virker som at fri ved foten begynner å komme seg. Jeg skal legge vekt på å bryte av helt når jeg belønner, selv med godis. Hun har en tendens til å sprette fram, selv om jeg belønner på siden/bak. Akkurat som hun må ta et steg fra meg for å kunne spise. Nå skal jeg begynne å gjøre som min kjære sambo, snu meg mot henne (mot venstre) og bryte helt opp før hun får belønningen sin. Vil IKKE ha en hund som trekker fram!!

Terningkast 4. Finfin trening, men har en tendens til å la frekvensen bli litt for lav, slik at hun trekker en anelse framover.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes