Friday, October 21, 2005

Ruta og apportering

På bybesøk hos bestemor ble det en fin skogstur på dagen og en treningsøkt på grusbanen senere på kvelden. Jeg hadde bestemt meg for å ta noen repetisjoner på ruta og deretter litt apportering med den STORE apportbukken...

Ruta: Kjørte safe i dag, ingen kasting av filla (hør der, Håkon!). Startet første repetisjon ca 10m unna ruta, vi lekte oss bort til der jeg ville starte, jeg ble passiv med filla og stilte meg opp mot ruta. Tok ca. et halvt sek og der ble det full gass rett ut til ruta. Juhu!! Fikk kjørt noen repetisjoner fra alle vinkler og rett på ruta samt ulike avstander (fra ca.5 - 20m). Ikke tegn til testing og jeg ga meg mens leken var god. Føreren var stolt over en feilfri rutaøkt!

Terningkast 5. Utrolig nok klarte jeg å la være å kaste filla denne gangen! Neste skritt vil være å ta vekk matta en gang i mellom, men jeg vil først hjernevaske henne på bånn gass ut til ruta før jeg tør dette.

Apport: Målet med økta i dag var å få henne til å holde apporten i utg.stilling så lenge som hun kan innendørs (ca 6-8sek). I tillegg brukte jeg den store apportbukken på ca 600g. Selvsagt måtte jeg gleppe bukken idet jeg hadde sagt takk, rett på toa hennes... Dette resulterte i at hver gang jeg ga henne apporten i utg.stilling rygget hun 3-4 skritt bakover. Argh... Gikk over til å trene generell holdfast i ulike posisjoner - i sitt, dekk, gående osv. Tror dette vil gå over nokså raskt. Får bare bruke den lille bukken en stund når jeg skal trene på holdfast i utg.stilling.

Terningkast 3. Miste apportbukken skal IKKE skje! I tillegg prøvde jeg for mange ganger å gi henne apportbukken i utg.stilling etter at hun fikk den på foten med dårlig resultat. Skulle ha skiftet taktikk (dvs. gå over til å trene holdfast i andre posisjoner) mye tidligere.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes