Tuesday, October 18, 2005

Ruta, melding, fri ved fot og hold fast.


Etter en nokså rolig formiddag på hytta beveget vi oss ut for å trene litt hund. Planen var å først trene ruta og melding for deretter å ta en springetur, men dagsformen stemte for en gåtur i stedet.

Ruta: Å ha verdens beste coach er en nokså fin gave. Treningene jeg har hatt med å gå fram å belønne på matta har gitt utslag. I dag kunne jeg gå ca 8-10m unna ruta på det meste, fra alle vinkler og fikk en fin gallopp helt inn på matta. Tok det for lang tid før jeg kom inn til matta, tråkka Enya for sikkerhets skyld en gang til på den.


Terningkast 4. Ned fra 5 pga. kasting av filla... Argh.. at det går an!! Jeg ser nå et mønster - tidlig i økta kan jeg kaste filla, mens senere i økta tar hun seg en runde.


Melding: I mangel på et ordentlig bitt brukte jeg apportbukken i dag. Hun måtte holde fast i utg.stilling, "takk", ta på bånd, "værsågod". Med økt kvalitet på avstandsbelønningen (Håkon satt med filla), måtte jeg senke kriteriene fra forrige økt.

Terningkast 5. Fin trening! Med trening på innkomst med apporten separat håper jeg meldinga snart er i boks!


På kvelden ble det en liten treningsøkt innendørs...

Fri ved fot: Jeg begynner å bli litt lei av bare å kunne gå noen få skritt før jeg belønner... Men jeg vil heller ikke gape over for mye (be a splitter not a lumper!), så da gjelder bare EN ting - PRIORITERING! Fra i dag av skal det trenes fri ved fot hver eneste dag! I kveld trente vi både holdter, start fra holdt, vendinger på stedet og sakte sakte marsj. Om ikke annet har Enya en herlig bakpartskontroll nå, et godt utgangspunkt for en god komplett fri ved fot.

Terningkast 5. Veldig bra trening, og etter å ikke ha fått mat på en god stund funka frokostblanding og kjøttpølse veldig veldig bra. Framover skal jeg konsentrere meg om å ikke være for modig - alt fram til klikket skal være helt PERFEKT.

Hold fast: I dag prøvde vi hold fast i utg.stilling med en penn og en lommebok. Hun er veldig flink til å generalisere hold fasten med ulike gjenstander. Hun har heldigvis ingen favoritter, så hun er enkel å trene slik sett (heldigvis ikke som sin flatsøster, den såkalte "apportøren". Yeah right...). I utgangsstillingen kan hun nå holde 6-8sek. Utfordringen kommer når hun skal stoppe i holdt/ sette seg i utg.stilling. Da er det fryktelig vanskelig å gjøre to ting på en gang. Med nitrening på hold fasten i alle andre varianter (gå fri ved fot, baklengs, i sitt, ligg osv.) tror jeg nok dette kommer av seg selv. Kjørte også en økt hvor jeg holdt lommeboka i ene hånda og en haug godis i den andre. Hun måtte så gripe lommeboka for å få godbitene. På slutten av økta holdt jeg godbitene rett foran nesa hennes og hun måtte forbi disse for å få tak i lommeboka.

Terningkast 5. Bra! Fortsetter jeg denne treninga med mange forskjellige gjenstander har jeg mye å takke meg selv for når jeg skal begynne med feltsøk!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes