Saturday, May 13, 2006

Lydighet og spor

I går ble det en liten lydighetsøkt på tunet samt et enkelt pinnespor i skogen. I dag har det blitt et D-spor med 6 pinner i striregn...

Lydighetstreningen er rettet mot LP1 for tiden. Jeg har mistet litt fart på innkallingen synes jeg. Jeg prøver å være kreativ, trener innkalling kun i starten av økta, kaller inn rundt hushjørnet, lar henne vente ekstra lenge på kommando osv. Jeg har belønnet startene med å kaste ball bak meg, og etter dette har startene blitt enormt bra. Etter å ha baklengskjedet på nytt har jeg hatt knallfin fart. Men nå er problemet at hun kan finne på å slakke farten ca 10m unna. Skal se om det løser seg av seg selv ved at jeg bryter mønster, eller om jeg bare må baklengskjede det hele nok en gang.

Det som står igjen er å strekke fri ved foten (som også begynner å ligne klasse 1 nå!), få inn siste ledd av stå under marsj (stoppen har blitt bra!) og hinderet har vi ikke startet på. Fellesdekken går fint, hun kan ligge opp mot 45sek nå uten at jeg blir nervøs (med bror som nabo, vel å merke. Med andre hunder er vi ikke helt der enda)... Det lønner seg å skynde seg sakte med sekundene her!

Sporet i går var enkelt, 4 pinner og kun 1 vinkel - 100m til sammen. Hun var litt sliten etter lydighetsøkta, så jeg er glad jeg la et såpass enkelt spor. Sporet jeg gikk før dette gikk ikke så bra som jeg hadde håpet (gikk Håkon sitt spor og mistet to pinner pga. ustreng fører...) så jeg satte nokså lave kriterier. Enkelt underlag der jeg var helt sikker på hvor sporet gikk. Enya plukket med stor lyst for ball og nugattituben sin.

Sporet i dag ble lagt på myr/lyng, var 20min gammelt, to vinkler, 6 pinner, 250m - lagt av Håkon. Enya hadde en kjedelig dag fram til trening og var klar som et egg. Tok sporoppsøket fint (på ca 5m avstand, satt på litt skrått), gikk som en drøm! Det er ingen problemer å se når hun er midt i sporet, og vinklene utredet hun fint. Jeg vil likevel ha enda mer drag i lina, dvs at hun virkelig legger seg på når hun er sikker - selv om jeg holder litt igjen. Jeg vil ha like mye drag med Enya som med sporsøster Nova, hun gir seg IKKE om hun vet hun har rett! Jeg tror dette kommer etterhvert, det har det i allefall gjort med Nova. Det er uansett enkelt å trene, om jeg vet nøyaktig hvor sporet går er det bare å shape fram et bra drag når hun er midt i kjernen.

Jeg skal snart prøve å gå spor der jeg legger to pinner nokså tett, hvor jeg lar vær å belønne den første, men belønner ordentlig på den neste. Bare for å se hvordan hun reagerer i forhold til en D-konkurranse. Da kan man jo ikke kaste ball på hver pinne ;-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes