Wednesday, November 16, 2005

Innetrening og tur i måneskinnet

Selv om treningen har blitt nedprioritert nokså mye i det siste, har vi faktisk fått til en liten økt omtrent hver dag.

Apport med tresleiv: Etter den forferdelige hendelsen med apportbukken på foten, har jeg hatt litt problemer med at hun spretter bakover i utg.stillingen når hun får apporten i munnen. Det jeg gjør nå er at hun selvsagt ikke får klikk for å sprette bak med den i munnen, men hun må også sitte som en prest når jeg gir den til henne. Hun skal ikke strekke seg for langt, ikke løfte beina, knapt nok røre noe som helst. Hvis hun gjør tegn til bevegelse forsvinner apporten bak ryggen min. Med en hund som er god på doggie-zen er dette en smal sak. Tror dette er måten å gjøre det på i denne omgang. I begynnelsen har jeg klikket såpass tidlig at hun ikke engang tenker på å røre seg, nå kan jeg drøye i ca 4-5sek igjen før jeg belønner. Irrierende å måtte reparere på dumme feil en selv har gjort... Men man lærer underveis!

Terninkast 5. Bra trening! Når jeg nå begynner å få en stabil holdfast i utg.stilling må jeg snart starte med myke og ekle apporter.

Fri ved fot: Intet nytt på denne fronten, fortsetter som før, belønner ofte og bryter helt mellom nesten hver belønning.

Turen i måneskinnet var helt fantastisk. Det var nysnø og månen lagde skygger i snøen. Vi møtte på den samme border collie tispa som på grusbanen, og dette gikk helt fint. Flinke flinke frøken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes