Friday, November 25, 2005

Monster i bånd og miljøtrening

I og med at vi ikke har nett for tiden må jeg samle flere treninger i ett innlegg... På onsdag var vi på Asko på Nidarostrening. Torsdag ble bare en spasertur i skogen med storesøster og i dag er det blitt en miljøtreningsrunde ved E6.

Nidarostrening: Enya bryr seg svært lite om andre hunder når hun trener, men blir nokså het av så mange forstyrrelser. Hun blir fryktelig intens, hun overdriver litt... Utg.stillinga blir f.eks superkjapp, men kanskje helt skjev, og av og til MÅ hun bare ta en titt rundt seg og se hva som foregår. Med så lite trening med andre hunder som vi har, ble jeg overrasket over hvor bra det faktisk gikk. Hadde forventet meg å sitte på huk hele treningen bare for å "kulen", men det gikk fint. Fikk trent både ruta og fri ved fot (selvsagt ingen nyinnlæring), med båndet på.

I bånd er hun et monster om hunder kommer for nærme (dvs. ca 7-8m), da høres hun skummel ut. Det skal hun bare få være, har ingen behov for å hilse på alle slags hunder, men det er fint om hun kan holde kjeft likevel. Med litt trening (dvs. høy frekvens i god tid før hunden kommer) er dette fort borte. Løpetiden er forhåpentligvis rundt hjørnet, hun tissa i allefall veldig mange ganger på turen i går, hvor storesøster Nova var veldig nysgjerrig og måtte markere over.

Miljøtrening: I dag ble det en stopp ved E6 på et kjøpesenter. Vi undersøkte bensinpumpene (etter inspirasjon fra militærbror, Tam) gikk langs motorveien og tok livet egentlig helt med ro. Enya tilbød utg.stilling, fri ved fot og masse kontakt selv her. Hun virka ikke særlig berørt av hva som skjedde rundt i dag. Cool hund. Dette er trening som ikke skal forsømmes framover!

Jeg liker Enya mer og mer, men gleder meg likevel til at hun er voksen. Hun kommer til å bli en kanonhund den dagen hun er voksen i hodet og mor bare har den vesle borderfrøkna å tenke på!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes