Wednesday, November 23, 2005

Ruta og fri ved fot

På denne årstiden er det vanskelig å finne egnet plass for LPtrening. Med is, slaps og mørke ble løsningen et parkeringshus i byen.

Ruta: Nå begynner det å skje saker her. Kjørte mange repetisjoner på kort avstand. Når jeg fjernet matta startet vi fra ca 2-4m, med matta i ruta hadde vi lengre avstand. Hun gjør ikke forskjell på når matta er der eller ikke, farten er like bra. Hun "leter" ikke etter midten heller, bare fortsetter rett fram til jeg klikker. SÅNN vil jeg ha det! Ville ikke ha for lang avstand til ruta da jeg var redd for å få for dårlig fart pga. asfalt som underlag. Belønnet hver gang i ruta med filla. Neste steg vil være å fjerne matta oftere (nå hadde jeg ca 1 av 3 uten) og dessuten kjøre opp avstanden også uten matta. En ting jeg skal passe på er at de dagene jeg planlegger høyintensivtrening må Enya få pause tidligere på dagen. Hun hadde sprunget løs på gården en stund på dagen, det er nok til at det merkes litt på trening. Viktig å trene med riktig pavlov!

Fri ved fot: Belønningsplasseringen (snu seg mot henne for å gi godisen) har gitt resultater. Jeg ser ikke tendens til å trekke for langt fram lengre. Nå har hun perfekt posisjon og klistrer seg godt inntil kneet mitt. Nå er det ikke lenge før vi kan gå lange strekker mellom hver belønning. Jeg veksler mellom å belønne ofte med godis og går litt lengre strekker (altså akkurat så langt jeg tror hun klarer...) for å så belønne med fille. Jeg skal passe meg, så ikke det å gå flere skritt bygger opp for mye sprut så jeg får en uryddig og hoppende fri ved fot før jeg gir filla. Da har jeg gått for fort fram.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes