Thursday, February 09, 2006

Fri ved fot, luktdiskriminering mm.

Det ble innendørs trening i kveld, etterfulgt av en herlig måneskinnstur i nysnøen.

Fri ved fot: Det begynner å bli vanskelig å trene fri ved fot innendørs. Jeg tar meg i å belønne på samme plass ofte, og man kommer fort i et mønster. Jeg må begynne å få lengre strekker for å se hvor langt jeg egentlig kan tøye det nå. Det lille jeg får gått innendørs ser i allefall fint ut. Inne får jeg uansett til å variere mellom vendinger, sakte marsj og rygging og dette er fin trening. Jeg gleder meg til å se resultatet til slutt...

Luktdiskriminering: Jeg prøver å få Enya til å lære bror Tam sin fine markering på pinnene. Jeg vil helst at hun skal kunne holde nesa tett over pinnen i opptil 5sek. Det er en utfordring å tøye strikken her. Venter man for lenge kommer gjerne en tunge, en labb eller biting. Det gjelder å klikke tidlig, og mye feiling her er ikke bra. Jeg ser det at om jeg fjerner pinnen pga. feil så lokker jeg bare fram frustrasjon og får enda en feil. På slutten av økta hadde jeg en tydelig markering. Jeg kan nok snart begynne å tøye tiden på markeringen nå. Utrolig hvor mange klikk en får til på denne typen trening. Vi holdt oss godt over 80%, med minst 2 x fôrrasjon.

Rygging u/ baklengs marsj: Jeg fortsatte treningen, og hun har en nokså rask rygging nå. Likevel har hun en tendens til å vri seg mot høyre, jeg får passe på hvor jeg belønner så jeg unngår dette framover. Jeg gleder meg til å prøve dette utendørs igjen nå, vi trenger mer plass slik at vi kan få litt fart på det hele. Dette skal filmes :-)

Dagens gjenstand: KNIV

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes