Thursday, October 06, 2005

Ruta og fri ved fot med den sky ulven

I dag ble det nok en trening på ordentlig apellplass. Gressbane og kveldssol, kan ikke bli bedre! Med en sky ulv (Enya) i solnedgang var portrettet komplett. På agendaen stod trening på ruta og fri ved fot med holdter. Leketrening ble også lagt til programmet.

Ruta: Det er tydelig at treninga i går har hjulpet. Terping på musematta med belønningen framme (doggie zen). Jeg må være fryktelig nøye med Enya så jeg ikke får den samme testinga jeg har fått med Nova. Med henne har jeg vært slurvete med klikket på musematta, noe som har resultert i en piruettlignende gallopp inn til ruta. Fryktelig vanskelig å få bort når det blir litt avstand fra ruta. Da blir det tilbake i gamle synder. Men man får det man forsterker, og det skal jeg minne meg selv på før hver økt med Enya og ruta. Kjørte noen få repetisjoner på kort avstand inn til ruta. Fin gallopp til musematta og belønnet med drakamp i ruta. Flere fine repetisjoner, fornuftig trening (det eneste som var ufornuftig var belønningen i mellom... Mer om det senere).

Terningkast 3. Håpløs måte å belønne på trekker ned fra 5.



Fri ved fot: Jeg har lagt merke til at Enya blir veldig fokusert på meg når vi beveger oss mot bilen. Dette benyttet jeg meg av. Vi trente fri ved fot mot bilen. Dette må kunne kalles "tilrettelegging av miljø", da Enya aldri i verden vil finne på å dra framover mot bilen. Hun gikk i perfekt posisjon i flere skritt, fine holdter og ble helt forvirret da det gikk an å bli belønnet med fille på vei mot bilen. Skal benytte sjansen fremover til å trene fri ved fot på vei mot bilen, snu andre veien og så mot bilen igjen. Tror dette kan løsne opp fri ved foten utendørs.

Terningkast 5. Bra frekvens og kriteriene var riktig (båndet var på). Kvaliteten på filla er upåklagelig.


Leketrening: Under treningen på ruta dummet føreren seg ut gang på gang. I stedet for å belønne med kamplek, slik at Enya ikke stikker avgårde med ballen, kastet jeg ballen til sammen tre-fire ganger. Samme resultat hver gang. Enya sprang seiersrunden rundt hele banen for så å bli en sky ulv. Etter lokking og annet tull fikk jeg henne inn igjen og klar for ny repetisjon. Man skulle tro at jeg hadde lært etter første kast, men det samme skjedde i allefall to ganger til. Huff, slikt skulle vært bøtelagt. Jeg innså dermed at dette må jeg trene på. Det som er vanskelig er at Enya kan være så forskjellig fra dag til dag hvordan hun er å leke med. Treningen i dag gikk i allefall ut på å belønne henne for utg.stilling eller en kort fri ved fot, dermed hive filla. Jeg satte meg ned på huk hver gang jeg belønnet. I begynnelsen stakk hun selvsagt av med filla. Jeg satt bare passiv og ventet. Etterhvert kom hun tilbake, belønningen var så en god drakamp og enda et kast. Deretter tok hun en runde igjen før hun kom tilbake til meg. Igjen ble det drakamp og enda et kast. Rundene ble kortere og kortere, og dette er noe jeg skal fokusere på fremover. Noe mer irriterende enn en hund som ikke kommer tilbake under lek kan man vel ikke tenke seg.

Terningkast 5. Føreren fikk 0 på treninga på ruta, men reddet seg inn igjen når hun bestemte seg for å gjøre noe med problemet...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes