Wednesday, October 12, 2005

Elglos, spor og meldingstrening

Planen for dagen var en skogstur med storesøster, spor og meldingstrening. Skogsturen ble litt annerledes enn planlagt...

Elglos: Morgenturen ble nærmere elgjakt for Enya. Etter en fin tur i skogen (med mye tilbydelser av fri ved fot og utg.stilling) fikk Enya noe i nesa. Hun for som en rakett oppover skogen. Jeg visste at det var folk på jakt i det området i dag og trodde kanskje hun hadde ferten av noen som satt på post. Prøvde å rope for syns skyld (det kunne jo hende noen så på), men selvsagt til ingen nytte. Så begynte losen. Selv jegerpappa ville vært stolt. Hun var borte i ca ti-15 minutter med jevn bjeffing. Regner med at det var elg i og med at det var såpass stabilt. Så ble det stille og hun kom tilbake til meg, gallopperte forbi og ut igjen. Da sa mor strengt nei og hun hørte faktisk... Dermed ble det bånd på vei hjem. Og mor var lettet etter å ha hørt historier om bc som gjetet elgen til fører.

Spor: På kvelden ble det et spor på kortklipt gressplen i medvind. Dvs. sporet ble lagt i medvind, men da vi skulle gå det var det selvsagt blitt motvind. Fire pinner, ca 40m. Det var vanskelig å få holdt hodet ned i og med at det var såpass sterk motvind. Det ble en utfordring for meg å holde henne igjen når hun hadde nesa høyere enn jeg ønsker. Selv om hun var midt i sporet hele veien (kunne lett se hvor jeg hadde gått) fikk hun mulighet til å gå over en pinne. Jeg var nok ikke streng nok med lina!

Terningkast 3. Må være enda strengere med lina, samt kjøre fler kombispor. Hun har veldig stor hastighet mellom pinnene om hun får muligheten. En mulighet kan være å legge tett tett med pinner på korte spor.



Meldingstrening: Meldingstreningen gikk fint i dag. Kjørte utendørs så jeg måtte justere kriteriene deretter. Jeg hadde ball som avstandsbelønning og jeg kom dithen at jeg kunne gi henne bittet idet hun satte seg, kommandere "takk", ta på båndet og dermed si "værsågod". Hun har ingen planer om å tyvstarte, det er veldig tydelig at det er godt baklengskjedet.

I tillegg ble det trening på lekebytting. Hun må nå komme helt inn til meg, levere ballen i hånda mi og deretter får hun et nytt kast. Når jeg har ut håndflata har vi en kontrakt om at jeg MÅ kaste ballen igjen etterpå. Tror dette kan være løsningen på å få henne inn etter kast. Så får jeg heller kjøre litt drakamp og herjing og deretter bytte med godis når jeg vil ha tilbake ballen.

Terningkast 5. Kjempefin trening! Neste gang kan jeg muligens gi bittet enda litt tidligere i kjeden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes