Sunday, October 09, 2005

Ruta og fri ved fot - livredd bc!

I går dro kjæresten på jakt og blir borte en uke. Vi hadde en fin tur i sola med mamma i går, det var rene sommerdagen. Deretter ble det en treningsøkt med storesøster på grusbanen.

Ruta: Jeg satte opp ruta med Håkons vise ord i bakhodet "stå rolig til etter klikket, gå bort til matta, stå på matta med den ene foten, ta opp filla, ikke kast filla". Med full fokus på dette har jeg nå en hund som ikke tester i det hele tatt. Sånn luksus med egen coach! :-D Jeg kunne gå 3-4m unna kjeglene og Enya hadde fin gallopp helt inn til musematta. Vi måtte gi oss da ikke bare musematta blåste bort, men kjeglene fløy som løv bortover grusen. Kjempebra rutatrening!

Terningkast 4. Ned fra 5 da fører falt for fristelsen med å hive filla en gang. Enya MÅTTE bare ta en hedersrunde på plassen... Men klart kortere enn tidligere.

Fri ved fot: Fri ved foten vår begynner virkelig å ligne noe utendørs også. Jeg trener mot bilen, da kan jeg gå sikkert 8-10 skritt før jeg belønner, hun trekker ikke fram i det hele tatt og hun har en lekker vinkling på hodet. På vei fra bilen kan jeg ikke gå like langt, 4-5 skritt. Jeg passer på å avbryte helt før jeg belønner med filla. Belønner jeg med godis har hun lettere for å skli litt bort, akkurat som hun synes det er ubehagelig at jeg strekker meg over henne med godisen (skal jo prøve å belønne for posisjon). Treninga mot bilen har virkelig gjort underverker.

Terningkast 5. Ingenting å utsette på! Fin trening.

Etter vi kom hjem tenkte jeg det var en fin anledning for Enya å bli med på stua og kose seg med familien på stua. Hun var livredd både mamma og pappa når hun kom på stua, sprang tilbake på hunderommet, la seg der og pattet på kosedyr-elgen. Sære dama... Må tro hva som rører deg i det lille border collie av og til... Tidligere i dag gjemte hun seg under senga da hun hørte pappa prate.


Tror det gjør henne godt med en uke kvalitetstid med mor og storesøster. I dag blir det ingen trening, det plaskregner og da passer det bedre med en joggetur og slaraffenliv foran peisen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes