Friday, October 07, 2005

"Meldingstrening"

Midt i støvsuginga fant jeg ut at det hadde vært mye mer moro å trene litt meldingstrening i stedet for å være fornuftig husmor. Jeg skar opp en falukorv og tok inn Enya.

Innkomst med apport: Jeg har kommet nokså langt med meldingstreninga, Enya er rå på doggie-zen. Det eneste som mangler i kjeden er å komme med bittet og rundt i utg.stilling. Jeg tok ut det leddet (ta imot bittet fra hånda mi, gå rundt og komme i utg.stilling) og trente dette separat. Først brukte jeg belønning fra lomma. Kjørte endel repetisjoner der jeg ga henne bittet idet hun satte seg i utg.stilling. Dette gikk veldig fint. Hadde også noen repetisjoner der jeg gikk et par skritt fram og hun måtte gå med bittet i munnen før vi stoppet for holdt.

Etter en liten pause fant jeg ut at jeg måtte gå litt videre i treninga. Nå prøvde jeg å gi bittet når hun var rett bak meg altså like før hun skulle sette seg inn i utg.stilling. Her begynte problemet. Hun tok bittet, men slapp det når hun kom opp på siden min og satte seg så i utg.stilling. Prøvde så å gi henne bittet enda litt senere i kjeden (når hun var i ferd med å sette seg) og dette gikk bra. Igjen ga jeg bittet litt tidligere og det samme skjedde. Spytta ut og satte seg i utg.stilling. Nå måtte morsan tenke... Hvordan få hevet kriteriene såpass lite at jeg slapp flere utspyttingsrepetisjoner? Doggie-zen!

Som sagt tidligere er Enya rå på doggie-zen. Etter å ha fylt på skåla etter en repetisjon ser det ut på Enya som at den er fylt med ekle ting hun ikke vil komme i nærheten av. Hun rygger tilbake og skyndter seg for å få en ny "værsågod". Hun står som regel helt oppi skåla og ser på når jeg har i noen godbiter i den. I dag datt en godbit rett utenfor, hun skyndte seg å stjele den, men det ville aldri falle henne inn å ta de som lå i skåla.

Jeg hjernevaska på å sitte i utg.stilling med bittet for å få "værsågod". Ga henne så bittet idet hun satt seg, deretter prøvde jeg som tidligere å gi henne bittet bak meg. Ingen spytt ut nå nei! Jeg kom faktisk så langt at jeg kunne gi henne bittet i front, hun gikk rundt med det i munnen og satte seg pent på plass og ventet på "værsågod". Flink flink pike! Etterpå ble det fest ute med svorrull i sola.

Terningkast 5. Veldig fornuftig trening, men skulle nok ha tenkt på doggie-zen ideen før jeg fikk såpass mange repetisjoner (ca 3-4) med spytting.


1 Comments:

At 7/10/05 08:56, Blogger admin said...

CRN WEB Blogs
T1 Lines as Low as $240 for 1st 3 Months Get a Covad T1 line for as low as $240 per month for the first 3 months.
Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a download roulette site/blog. It pretty much covers download roulette related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

 

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes