Tuesday, October 11, 2005

Border selges IKKE!

I går var en rolig dag for Enya. Hun var med på jobb og stod litt ute i bånd, da vi kom hjem ble det bare en kveldstur med storesøster langs veien. Vi er nå kommet til det at Enya tar kontakt med meg straks det kommer biler som passerer oss bakfra eller som krysser veien vi går på. Jeg har litt igjen før jeg får samme reaksjon på biler som kommer mot oss. Det er fint å se at treningen med belønning for "å se rolig på bil" monner. Uten bånd er ikke bilene interessante i det hele tatt. Hadde en kjempefin tur i stjernenatta :-)

I dag har frøkna vært med til Sverige og da ombestemte jeg salgstankene. Tok henne ut på en stor parkeringsplass utenfor en stor butikk med mye trafikk for å virkelig overbevise meg selv om "hvis hun ikke takler dette, så er det en møkkabikkje".

Terningkast 0 til fører for å ha slike tanker...

Enya hadde full fokus fra hun kom ut av bilen til vi var ferdige. Fri ved fot til 10! Hun har i tillegg vært en kosepie på morgenkvisten og syntes det var ok å være på stua. Det er av og til vanskelig å huske at det tross alt er en valp i pubertet jeg har med å gjøre, huff av og til er man så urettferdig! Vil jo selvsagt aldri finne på å selge go'pia mi.

På kvelden ble det stimuluskontroll på sitt og ligg innendørs. Jeg kom såpass langt at hun kunne skille sitt og ligg i samme økt. Av og til ble jeg for ivrig og da ble det kluss. Jeg passa på å si sitt når jeg trodde hun skulle sette seg og ligg når hun skulle legge seg. På slutten av økta veksla jeg sitt og ligg om hverandre, men om det var mønsteret hun lærte seg eller om det faktisk var kommandoene er vanskelig å si. Hadde i allefall mange vellykkede repetisjoner og det var en bra trening inne mens storesøster ikke ante noenting om hva som foregikk inne der hun lå ute med sin fiskefylte kong...

Terningkast 4. Tror jeg hoppet litt for fort fram, vil jo helst ha 100% på stimuluskontroll...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes