Thursday, January 05, 2006

Ny BildeBlog og fellestrening

Under "LENKER" finner du BildeBlog. Der vil du etterhvert finne bilder som ikke bare har med hund å gjøre (men selvsagt bærer siden preg av hundeinteresse...). Med nytt kamera blir man en ivrig fotograf!

Fellestrening: Tid er dyrebart - særlig når man har høye ambisjoner i forhold til hundetrening. Da har en gjerne tusen ting å trene på samtidig og vil komme framover fort! Vi dro på ASKO på fellestrening, og treningsivrige som vi var gjemte vi oss bort fra de andre for å sette de riktige kriteriene for framgang i treninga. Dvs. vi kunne likesågot trent ute på tunet uten forstyrrelser. Enya fikk ikke sett en eneste hund (og fungerte da selvsagt helt knall) og da er litt av vitsen med fellestreningene borte. Håkon som våget seg rundt hushjørnet fikk seg litt av en overraskelse da Tam forandret seg fra gullgutt til uhyre. Det er godt vi blir satt ned på jorda av og til - dette skal prioriteres framover!

Innkalling: I starten på økta kjørte jeg fire innkalling der Håkon holdt igjen Enya. Aller først repeterte jeg et par innkomster før jeg gikk avgårde på ca 15-20m. Enya har knallfin innkomst selv med stor fart nå. Jeg må passe på timingen på klikket for hun har en tendens til å løfte den ene labben når hun setter seg til (hun vet nok det kommer en ball snart og blir ivrig...). Framover får jeg trene mye "bli sittende" så har jeg snart innkalling LP1 i boks.

Plukk opp: Jeg har ikke trent mye "plukk opp" av apportbukk. Jeg vil gjerne at Enya skal springe bak apportbukken for å så plukke den med seg på vei inn. Jeg begynte bare å legge apporten på tvers mellom meg og Enya. De første par repetisjonene fikk jeg litt labber, men det ble fort borte. Etterhvert kunne jeg starte henne fra samme side som jeg stod og hun plukket fint opp. Og jeg så etterhvert at dette skulle bli enkelt. Det var akkurat som det var naturlig for henne å plukke opp på den måten jeg vil ha det. Da skal en ikke klage :-)

Apportering: Jeg har ikke trent mye apportering ute med apportbukk. Jeg trente litt hold-fast i utg.stilling før jeg leverte den til henne i front. Etter å ha trent plukk opp tidligere i økta bestemte jeg meg for å legge ned bukken og kjøre nesten hele øvelsen på veldig kort avstand (ca 2-3m). Dette gikk strålende! Da står det igjen å lære henne å bli sittende i utg.stilling mens jeg hiver avgårde apporten og i tillegg kjøre noen repetisjoner fra medhjelper som holder henne og apporten. Jeg vil jo se at innkomsten med apport er bra selv om hun har full fart før jeg setter det hele sammen. I tillegg må jeg trene mer på hold fast i utg.stilling fordi Håkon mener jeg klikker på samme sted hver gang, noe som selvsagt er helt feil... ;-)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes