Monday, February 27, 2006

Umotivert trener...

I helgen har det blitt for travelt og for lite trening... Treningsiveren er ikke til å skryte av for tiden, det har en rar tendens til å være en sammenheng mellom resultat og iver! På lørdag var Enya demohund inne på weekendkurs. Ingenting å klage på, men motivasjonen har vært litt dårlig i helga - så det ble med den lille framvisningen. Fikk likevel til en bra økt innendørs i går og en økt før skolen i dag.

Fri ved fot: Nå har jeg ikke problemer med at Enya går for langt fram eller spretter ut med rompa. Jeg synes heller at hun har kommet litt vel langt unna meg, og har så vekslet mellom å belønne på utsiden, rett framfor henne og ved kneet mitt. Hadde en bra økt med dette i går, hvor jeg kunne gå flere skritt, vende både høyre og venstre, gå sakte og vanlig marsj. Enya var ivrig, og det var arti å trene. Det er ikke sikkert det er så dumt med litt treningsdeprivering av og til, særlig for mor.

Bli sittende: Jeg terpet først på å bli sittende når jeg går ifra med høyre fot først. Dette gikk veldig fint. Deretter repeterte jeg noen innkomster, der jeg brukte kommando. Til slutt kjedet jeg det hele sammen, slik at jeg fikk en "mini" innkalling fra sitt. Jeg gikk unna ca. 3-4m og kalte inn - hun ble belønnet for "bli" ved å få kommando "på plass". "Bli" bør vel generaliseres endel før jeg fortsetter denne treningen (kunne sitte lengre, når jeg beveger meg på ulike måter osv.), men det var uansett fornuftige kriterier og bra bli-trening.

I morges fikk hun en fri ved foten økt blant stressede studenter gående og syklende ved Gløshaugen. Det ble mest "gå pent i bånd" trening, med innslag av noen fine repetisjoner med nøye lineføring. Forhåpentligvis blir det en tur i ridehallen i kveld.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes