Sunday, March 12, 2006

Knallhelg! (FILMER)

I helgen har det minnet om påske her i Trøndelag. I går ble det en skitur med alle de firbente, og i dag ble det en treningsøkt med solbærtoddy i sola på City Syd. Foruten trening på fri ved foten, apportering, dekk fra holdt og fellesdekk ble det også en nær døden opplevelse for Enya i dag.


Fri ved foten:
Nå begynner det virkelig å bli gøy! Jeg kan tøye strikken, og holdtene synes jeg er fine. Det er gøy å se at trening hjelper! Ingen filmklipp av dette, dessverre...

Apportering: Jeg fikk kjørt noen repetisjoner (hel øvelse) med nokså bra fart og bra innkomst. Jeg skal ikke trene for mye på slikt underlag som det var i dag (litt isete og glatt), heller repetere tidlig i økta på godt underlag. Jeg vil ha høyere fart enn jeg hadde i dag. En ting jeg må passe meg for er at hun ikke får sprette opp med en gang jeg har sagt "takk". Et filmklipp kan du se her.

Dekk fra holdt: Det første delmomentet er så og si i boks. Nå blir det bare å trene på å gå ifra henne liggende (noe vi har gjort i forbindelse med fellesdekk). Det som mangler er å kunne gå inntil og kommandere oppsitt. Filmklipp av dekk fra holdt kan du se her.

Fellesdekk: Jeg må passe meg her! Dette er jo den letteste trening man kan tenke seg, det gjelder bare å ha høy nok frekvens. Enya fikk reist seg (etter jeg hadde klikket, vel å merke) to-tre ganger i løpet av økta. Mitt fokus framover (mit ENESTE fokus) er at Enya ALDRI skal få reise seg på fellesdekken. Dvs. pinlig høy frekvens framover! Med doggie zen kan hun nok ligge på minuttvis, men jeg vil vente med å ta fram doggie zen på dette til hun ligger lenge uten. Det er så utrolig lett å lure seg selv, slik at man setter for høye kriterier.

Nær døden: Det som egentlig skulle bli en "innkalling fra sitt" ble heller "spring etter bil på E6". Jeg trodde jeg hadde fokus (Enya har ikke brydd seg om bilene tidligere når hun er løs) da en bil kom kjørende forbi med en bråkete plastikk på taket. E6 er forferdelig trafikkert og om man først kommer utpå veien så tar det ikke lang tid før man er flat for en ivrig borderfrøken. Jeg ble helt passiv, mens Håkon sprang avgårde og fikk tak i henne. Pjuh... Hjertebank og nesten fødsel. Det er godt vi får en påminnelse om at disse bc'ene har sterke "drifter" som gir dem klikk i hodet av og til... Filmklipp fra den nervepirrende episoden kan du se her.

Det ble også filmet litt rutatrening med Nova. Nova er en prøveklut som har fått gå gjennom mange former for rutatrening. Grunnen til at jeg har droppet klikk/bra på denne økta er at det er vanskelig i forhold til timingen. Her får ballen/godbiten være god nok timing. Filmklipp kan du se her.

Noen bilder fra skituren i Skaun, tispeskinnet drar bra!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Web Page Counters
Online Coupon Codes